Dan Barna, USR: Regele Mihai a fost simbolul şi speranţa unor generaţii

Majestatea sa Regele Mihai I al României a fost simbolul și speranța unor generații, "ultimul senior al istoriei noastre", afirmă președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna.

RomaniaTV.net
05 dec. 2017, 12:29
Dan Barna, USR: Regele Mihai a fost simbolul şi speranţa unor generaţii

„Ultimul senior al istoriei noastre a ieșit din scenă. Majestatea sa Regele Mihai I al României a încheiat astăzi povestea unuia dintre cele mai complexe destine din istoria noastră modernă. A fost simbolul și speranța unor generații iar de astăzi se așează în legenda cărților noastre de istorie. Dumnezeu să-l odihnească”, a scris liderul USR, marți, pe pagina sa de facebook.

Fostul suveran a încetat din viață marți, la ora 13, ora României, la reședința privată din Elveția, a anunțat Casa Regală. La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Principesa Maria.

Trupul neînsuflețit va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi, pentru două zile, în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

Toți cei care doresc să depună flori, jerbe sau coroane sunt invitați să o facă, începând de miercuri, la Palatul Regal din Calea Victoriei, în fața intrării principale.