Dan Barna: USR va solicita ministrului Teodorovici să vină în Parlament pentru a da explicaţii privind prăbuşirea Bursei

Uniunea Salvaţi România va solicita, în prima săptămână a sesiunii parlamentare, ca ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, să vină în faţa Parlamentului pentru a explica declaraţiile care au dus la prăbuşirea Bursei, a anunţat, joi, preşedintele USR, Dan Barna.

RomaniaTV.net
17 ian. 2019, 12:28
Dan Barna: USR va solicita ministrului Teodorovici să vină în Parlament pentru a da explicaţii privind prăbuşirea Bursei

„În prima săptămână a sesiunii parlamentare, USR îi va solicita în Biroul permanent domnului ministru Teodorovici să vină în faţa Parlamentului şi să ne explice care a fost raţiunea pentru care a considerat înţelept să fure 3 miliarde din resursele acestui stat prin declaraţiile care au declanşat prăbuşirea Bursei. Pentru că în ziua aceea, de fapt a doua zi, Bursa s-a prăbuşit, având o pierdere de 3 miliarde, practic, toată acumularea bursieră a anului anterior. USR va cere ministrului Teodorovici să vină (…) şi să justifice acest lucru în faţa plenului Parlamentului, pentru că românii vor cu adevărat şi au nevoie să ştie de la ce li se trage şi domnul Teodorovici ar trebui să dea socoteală”, a afirmat Barna, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Totodată, Uniunea Salvaţi România solicită Guvernului să abroge ordonanţele privind măsurile fiscale şi Fondul Suveran şi să publice cifrele reale ale bugetului pe acest an.

„USR cere Guvernului să respecte legea. Avem un Guvern care funcţionează în afara legii pe foarte multe paliere. Trec peste faptul că ar fi trebuit să avem buget în luna noiembrie, dar cerem Guvernului să abroge Ordonanţele privind Fondul Suveran şi privind măsurile fiscale pentru că sunt ordonanţe care s-au dovedit că afectează stabilitatea economică a României, au fost contestate inclusiv de Ministerul Justiţiei. Cerem să construiască bugetul pe cifre reale. Vedem că datele care au fost puse în spaţiul public se contrazic, nu sunt corelate, pare că este un buget scăpat din mână. Cerem acestui Guvern să prezinte cifrele reale, să înceteze cu manipularea mediatică pe datele economice, pentru că este un lucru extraordinar de grav, una dintre cauzele pentru care România se împrumută la cea mai mare rată a dobânzii din UE. Cerem acestui Guvern, majorităţii parlamentare PSD – ALDE să revină la colaborarea cu partenerii reali ai României, cu UE şi SUA, să folosească fonduri europene şi să înceteze cu aceste fantasme de parteneriate publice-private ruso-chinezeşti prin care interesele reale strategice ca membru al UE sunt semnificativ sabotate”, a precizat liderul USR.