Diaconescu: Anularea privatizării Oltchim, o escrocherie. O vom contesta în instanţă VIDEO

Anularea licitaţiei pentru privatizarea Oltchim este prima escorcherie dovedită făcută de nişte guvernanţi în funcţie, a declarat luni seara Dan Diaconescu, după ce premierul Victor Ponta a anunţat că privatizarea combinatului Oltchim a fost oprită. Diaconescu a mai anunţat că va contesta în instanţă decizia Guvernului de a nu semna contractul pentru vânzarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim şi că va face plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului OPSPI, Remus Vulpescu.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 18:27
Diaconescu: Anularea privatizării Oltchim, o escrocherie. O vom contesta în instanţă VIDEO

Ne pregătim să contestăm în instanţă decizia Guvernului de a anula licitaţia. Este o încălcare grosolană a oricărui fel de regului, a oricărui fel de cutume. Noi aveam termen până la ora 23.59 minute să încheiem contractul„, a afirmat Dan Diaconescu, la ieşirea din sediul Ministerului Economiei.

Diaconescu a adăugat că marţi dimineaţă va depune plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, acuzându-i că au făcut o „escrocherie”.

Aceasta prima escorcherie dovedită, făcută de nişte guvernanţi în funcţie. După cum ştiţi, avem şi un proces verbal, aveam dreptul ca până în această seară, la ora 23:59, să negociem (…) Au călcat în picioare oferta, după ce a venit maşina blindată cu bani, luaţi din contul meu personal, după ce domnul Ponta a văzut cu ochii lui banii, a dat ordin să se anuleze orice fel de licitaţie”, a declarat Dan Diaconescu în legătură cu anularea licitaţiei privatizării Oltchim.

Îl consider pe domnul Ponta un om care ar trebuie să îşi dea demisia, este un mare mincinos, minte cum respiră. A creat un castel de nisip în direct, a evitat să spună de ce a anulat licitaţia”, a precizat Dan Diaconescu, adăugând că va face denunţuri împotriva lui Ponta şi Vulpescu.

Dan Diaconescu a arătat şi un document prin care demonstra că „firma invocată de domnul prim ministru este din Gibraltar, nu are nicio legătură cu ce a spus el la TV„. „Evident că de mâine domnul Ponta va da combinatul la fier vechi şi va da afară toţi angajaţii”, a mai spus Diaconescu.

Acesta a precizat că are dreptul legal de a contesta în instanţa anularea, întrucât mai au la dispoziţie trei ore pentru a semna contractul. „Nu mai e nimeni în sala de şedinţă care să semneze cu noi contractul”, a spus Diaconescu, care a subliniat că o să mai existe şi alte dovezi privind corupţia, „escrocheria guvernamentală comisă de un guvern legitim, care a venit la putere însă fără niciun fel de alegeri”.

Diaconescu a precizat că va ţine banii la dispoziţia guvernului în continuare.

„Mă tem că domnul Ponta va înfunda puşcăria. Domnul ponta, poreclit Mickey Mouse, face să se bucure copiii din România, însă pentru părinţii copiiilor din Vâlcea este o veste proastă”, a mai spus Diaconescu.

Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat. „Circul declanşat acum mai bine de 10 zile trebuie să înceteze”, a avertizat premierul Victor Ponta. Primul-ministru a mai anunţat că ministrul Economiei va solicita CA al Oltchim numirea unui nou director general „care să nu fie sub influenţa noii conduceri”, urmând ca după discuţii cu toţi creditorii principali, joi să fie prezentat planul de relansare a Oltchim.