Dan Diaconescu, CONDAMNAT la închisoare şi RIDICAT de poliţie: „Mi-au închis televiziunile, acum şi pe mine”

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti, la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea. Alături de Dan Diaconescu au mai fost condamnate alte două persoane: Mitruş Ghezea şi Doru Pârv. La câteva ore de la pronunţare setinţei, Dan Diaconescu a fost ridicat de acasă de poliţişti şi transportat la Penitenciarul Rahova, unde va sta 21 de zile în carantină. La plecarea spre puşcărie, Dan Diaconescu a spus că nu mai are încredere în justiţie.

RomaniaTV.net
04 mart. 2015, 12:24
Dan Diaconescu, CONDAMNAT la închisoare şi RIDICAT de poliţie: „Mi-au închis televiziunile, acum şi pe mine”

La scurt timp după ce Curtea de Apel Bucureşti a pronunţat sentinţa definitivă privind condamnarea la închisoare, doi poliţişti s-au prezentat la domiciliul lui Dan Diaconescu pentru a-l ridica şi a-l duce la Penitenciarul Rahova. După câteva zeci de minute, la maşina poliţiştilor au fost duse două geamantane, iar în jurul orei 14.20 Dan Diaconescu a fost scos din casă încătuşat.

Eu eram pregătit cu un discurs despre achitare. Cred că niciun român nu mai are încredere în justiţie. Eu cu siguranţă nu mai am. Mi-au închis televiziunile, partidul, mai rămânea să mă închidă pe mine. Pentru prima oară voi fi întreţinut de dumneavoastră, telespectatorii, cu 28 de milionae (de lei vechi, n.r.) pe lună. Vă las foarte săraci şi foarte naivi„, au fost ultimele cuvinte spuse în libertate de Dan Diaconescu, care era totuşi vizibil emoţionat la despărţirea de familie.

În jurul orei 14.55, Dan Diaconescu a ajuns la Penitenciarul Rahova.

DAN DIACONESCU a fost condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare CU EXECUTARE în dosarul în care acesta a fost acuzat de şantaj.

Dan Diaconescu este acuzat că a ameninţat un primar din Arad că va face publice anumite informaţii şi l-a şantajat pe edil. Primarul trebuia să îi dea lui Dan Diaconescu 200.000 euro pentru a nu face dezvăluiri compromiţătoare.

Dan Diaconescu a fost condamnat în prima instanţă la 3 ani de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, însă liderul PP-DD a făcut apel.

Prin aceeași decizie, lui Dan Diaconescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care și acela de a fi ales într-o funcție publică timp de trei ani după executarea pedepsei principale cu închisoarea.

Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de șantaj.

In 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Parv si Mitrus Ghezea au fost trimisi in judecata de procurorii anticoruptie pentru santajarea lui Ion Mot, atunci primar al comunei aradene Zarand, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.