Dan Diaconescu vrea să înscrie în Cartea Recordurilor Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali

Candidatul la preşedinţie din partea Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), Dan Diaconescu, vrea să înscrie în Cartea recordurilor Ordonanţa 55, care permite migraţia politică pentru aleşii locali, mulţumindu-le, totodată, celor care au dat ordonanţa pentru că astfel PP-DD a scăpat de trădători, transmite Agerpres.

23 oct. 2014, 15:54
Dan Diaconescu vrea să înscrie în Cartea Recordurilor Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali

„Noi şi milităm acum să vedem dacă reuşim să introducem în Cartea Recordurilor ordonanţa lui Ponta. E pentru prima oară pe planetă, într-un stat european, când cineva legiferează trădarea, aşa cum s-a întâmplat în urma Ordonanţei 55. Totodată, e bine că cei care au migrat şi-au dat arama pe faţă acum şi nu când am fi fost la guvernare şi le mulţumesc celor care au dat ordonanţa că au reuşit să ne scape de trădători”, a declarat joi, la Giurgiu, Dan Diaconescu.

El s-a arătat intrigat de faptul că la Giurgiu, unde PP-DD obţinuse un număr mare de aleşi locali, cei mai mulţi dintre aceşti au plecat la alte partide.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele organizaţiei judeţene a PP-DD, deputatul Liliana Ciobanu, a spus că organizaţia mai are acum doi consilieri municipali din cele zece mandate obţinute în urma alegerilor locale (n.r. – şase dintre aceştia au plecat la PSD şi doi s-au declarat independenţi) şi un consilier judeţean din cei cinci (n.r. – unul a plecat la PNL şi trei la PSD).

Totodată, în judeţ au mai fost doi primari PP-DD, la Stoeneşti şi Hotarele, care au plecat la PSD. În prezent, PP-DD mai are un viceprimar la Vedea.

Guvernul a aprobat, la sfârşitul lunii august, o ordonanţă de urgenţă care le permite aleşilor locali să opteze în termen de 45 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri.