Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, a murit. Suferea de o boală incurabilă

A murit Dan Hosu, soțul fostei șefe a DIICOT. Fiul său, Vlad Hosu, e cel care a făcut anunțul trist pe pagina sa de Facebook.

03 feb. 2023, 17:48
Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, a murit. Suferea de o boală incurabilă

Dan Hosu ar fi suferit de o boală incurabilă, au dezvăluit apropiați din familie.

Dan Hosu a fost șeful Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul Direcției de combatere a crimei organizate a IGPR. În anul 2016, acesta deținea funcția de director general al Despăgubiri, Accidente, Vătămări SRL.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a fost acuzat că s-a antepronunțat în dosarul lui, declarând că ar fi fost achitat, cu toate că procesul se afla în curs de judecată, următorul termen fiind stabilit pentru data de 7 februarie.

Citește și Giorgiana Hosu, fost procuror-şef DIICOT, s-a pensionat. Klaus Iohannis a semnat decretul!

Dan Hosu, condamnat într-un dosar de corupție

Dan Hosu, fostul șef al Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul Direcției de combatere a crimei organizate a IGPR, a fost trimis în judecată de DNA pe 6 februarie 2017 pentru trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității și dare de mită. Pe lângă el au mai fost trimiși în judecată Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administrație al Carpatica Asig Sibiu, un alt polițist, Cătălin Marian Cataramă, și patronul unei firme, Ion-Sorin Tatu.

Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, e acuzat că ar fi ajutat-o pe Angela Toncescu să influențeze deciziile de la nivelul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obțină avizul pentru numirea în funcția de președinte al CA al Carpatica Asig, dar și pentru ca autoritatea să nu ia decizii nefavorabile societății de asigurări patronate de Dan Ilie Carabulea.

Citește și Giorgiana Hosu, fosta şefă a DIICOT, iese la pensie. Secţia pentru procurori a CSM a votat în unanimitate

Tribunalul Bucureşti l-a achitat pe Hosu, în data 24 septembrie 2020, pentru acuzaţiile trafic de influenţă şi dare de mită şi l-a condamnat la 3 ani de închisoare pentru instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi pentru instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite, decizia nefiind definitivă.