Dan Motreanu, audiat ca martor în dosarul lui Bogdan Olteanu UPDATE

Deputatul Dan Motreanu a ajuns, miercuri, la DNA unde este audiat în dosarul de corupţie al fostului viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu.

07 sept. 2016, 08:04

UPDATE Deputatul Dan Motreanu a declarat, la ieşirea de la DNA, că a fost citat ca martor în dosarul lui Bogdan Olteanu. „Am fost citat ca martor in dosarul lui Bogdan Olteanu. Am dat cateva scurte declaratii privind modul de organizare si functionare al partidului (n.r. – PNL) si al campaniei, la momentul respectiv„, a declarat Dan Motreanu.

Întrebat de jurnalişti dacă este martorul de care avea nevoie Bogdan Olteanu, acesta a răspuns că nu ştie.

Mai mult, întrebat dacă a văzut „punga cu bani”, Dan Motreanu a precizat că era la Călăraşi la momentul respectiv şi că nu ştie nimic.

Avocatul lui Bogdan Olteanu a spus că declaraţia lui Dan Motreanu „poate înclina balanţa” în cazul clientului său. „Declaraţia lui Dan Motreanu poate avea o greutate în acest caz şi aceasta va fi evaluată de către procurorii anchetatori. Teza probatorie pentru noi este una, a procurorilor este diametral opusă. Ce spun procurorii trebuie să şi dovedească. Eu şi la momentul acesta exprim punctul de vedere al lui Bogdan Olteanu, potrivit căruia această sumă de bani nu există decât în imaginaţia denunţătorului„, a declarat avocatul lui Bogdan Olteanu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Bogdan Olteanu să fie plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

În septembrie 2015, Dan Motreanu şi fostul consilier prezidenţial George Scutaru au fost trimişi în judecată de DNA pentru spălare de bani, în dosarul în care sunt acuzaţi că au primit 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008.

CITEŞTE ŞI: Bogdan Olteanu nu are voie să ia legătura cu părinţii săi şi cu fosta soţie