Dan Şova: Când am fost la permise, am intrat pe uşa principală şi m-am dus la un ghişeu gol

Fostul senator Dan Şova a declarat, luni dimineaţă, referitor la acuzaţiile potrivit cărora ar fi fost ajutat să intre în faţă la coada de la permise, că şi-a făcut dosarul cu o săptămână înainte şi că s-a dus la un ghişeu gol.

10 apr. 2017, 08:56
Dan Şova: Când am fost la permise, am intrat pe uşa principală şi m-am dus la un ghişeu gol

„Mi-am făcut dosarul ca orice cetăţean al României, cu o săptămână înainte să mă prezint. În ziua în care am fost acolo, am intrat pe uşa principală şi m-am dus la un ghişeu la care nu se afla nici măcar o persoană. Un ghişeu gol. Cel care a scris ce a scris, nu ştiu cine a scris, solicitaţi-i o poză cu persoană la coadă în faţa căreia m-am băgat”, a declarat fostul senator Dan Şova, la ieşirea de la instanţa supremă.

Doi lucrători ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) sunt cercetaţi disciplinar după ce ar fi facilitat preschimbarea permisului de conducere pentru fostul senator PSD, Dan Şova, a anunţat vineri DRPCIV.

„În urma aspectelor semnalate în data de 06.04.2017, cu referire la activitatea de preschimbare a permiselor de conducere de către Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Instituţiei Prefectului jud. Ilfov, la nivelul unităţii noastre s-au declanşat încă din cursul serii de ieri verificări ale acestor aspecte. Din verificările efectuate a rezultat faptul că doi lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ilfov, respectiv DRPCIV ar fi facilitat efectuarea unei operaţiuni de preschimbare a permisului de conducere al unei persoane. Precizăm că nicio persoană cu funcţie de conducere nu a avut cunoştinţă de această situaţie. Având vedere aceste aspecte, a fost declanşată procedura de cercetare disciplinară care va stabili existenţa sau inexistenţa unei abateri disciplinare şi aplicarea, după caz, a sancţiunilor, conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat de presă al DRPCIV.

Reprezentanţii Direcţiei au confirmat că este vorba despre cazul fostului senator Dan Şova.

Fostul parlamentar a fost surprins în timp ce ar fi fost ajutat să „sară’ rândul pentru a-si preschimba permisul auto. Deputatul USR Cornel Zainea a postat pe Facebook mai multe fotografii în acest sens.

„Este o zi normală de joi în care merg să-mi schimb permisul auto ce va expira în această lună. Pare destul de aerisit; semn bun îmi zic, după scandalul cu Tăriceanu, cei de la Poliţie, au luat măsurile necesare pentru a fluidiza cererile. După ce plătesc taxa la un ghişeu unde sunt lipite zeci de foi printate pe un perete, iau un bon de ordine şi mă aşez la coadă. Aveam 5 persoane în faţă, 2 ghişee erau funcţionale. Aşadar un timp de aşteptare foarte mic. Deodată surprind o scenă care îmi taie răsuflarea: un domn care presupun că e un angajat la DRCPIV, îl bagă scurt în faţă pe cineva venit de curând. Încerc să îmi amintesc faţa teribil de cunoscută a VIP-ului, apoi dintr-o dată mă luminez: Dan Şova, chiar el! La ieşirea lui din cabină nu apuc să-i fac o poză înainte să-şi pună foarte rapid ochelarii de soare la ochi, omul e versat! Ca un veritabil jurnalist de investigaţie îi urmăresc afară şi îl văd pe cercetatul penal mulţumindu-i cu o strângere de mână „pilei” care l-a ajutat să nu-şi irosească 7 minute din viaţă stând la rând ca o persoană normală. Nu ştiu ce concluzie să trag dar mă întreb dacă vom reuşi vreodată să ne vindecăm de aceste metehne.P.S. Evident că n-am avut toate actele necesare din prima, mi-au lipsit vreo 2 copii xerox. Totuşi personalul e tânăr, civilizat, operativ. Păcat că sunt foţaţi să facă asemenea matrapazlâcuri”, a scris deputatul USR pe Facebook, concluzionând postarea cu hastag-ul #ziuacasmecherii.