Dan Şova a revenit cu avocatul său la Comisia Juridică din Senat pentru a-şi studia dosarul. UPDATE

Senatorul PSD Dan Șova a revenit, marți dimineață, la Comisia juridică a Senatului pentru a-și studia dosarul însoţit de avocatul său. Senatorul urmează să fie audiat, de la ora 14.00, de membrii Comisiei Juridice din Senat care vor formula un raport în ceea ce priveşte cererea DNA de reţinere şi arestare a sa.

24 nov. 2015, 08:29
Dan Şova a revenit cu avocatul său la Comisia Juridică din Senat pentru a-şi studia dosarul. UPDATE

UPDATE Senatorul Dan Șova a revenit la Comisia juridică, însoțit de avocatul Aurel Ciobanu, pentru a-și studia dosarul.

El își poate vedea dosarul până la ora 14,00, când urmează să fie audiat de senatorii juriști.

Social-democratul urmează să fie audiat de Comisia juridică care va întocmi ulterior un raport consultativ pe care îl va înainta Biroului permanent pentru a fi introdus pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de plen a Senatului, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Senatorii din Comisia juridică analizează marţi cazul Dan Şova

Votul în plenul Senatului va avea loc miercurea viitoare, pe 2 decembrie. Săptămâna trecută, DNA a cerut încuviinţarea reţinerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Alături de PNL și președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că senatorii partidului vor vota pentru cererea transmisă de procurorii DNA.

„Cu părere de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunităţii”, a spus Dragnea.

Aceasta este a treia cerere de reţinere și arestare transmisă de procurorii anticorupţie pe numele lui Șova în Senat. Primele două au fost respinse. Pe de altă parte, copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că formaţiunea sa va decide cum votează în cazul solicitărilor DNA privindu- l pe senatorul Dan Șova doar după ce Comisia juridică va da un aviz.

Dosarul care îl vizează are șapte volume însumând aproximativ 3.000 de pagini.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere președintelui Senatului încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Dan Șova.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Cu toată PĂREREA de RĂU, PSD votează pentru RIDICAREA IMUNITĂŢII lui Dan Şova

În dosar a fost reținut Mihai Bălan, director general al CET Govora, pentru abuz în serviciu în formă continuată (două acte materiale). Ulterior, Instanța supremă a stabilit ca acesta să fie cercetat sub control judiciar.