Dan Suciu pleacă de la Guvern şi revine la Banca Naţională

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, va părăsi echipa guvernamentală la jumătatea lunii iunie și va reveni în funcția de purtător de cuvânt al Băncii Naționale a României, scrie Profit.ro. Dan Suciu renunțase doar o perioadă la postul de la BNR, pentru a ajuta Cabinetul Cioloș în privința comunicării.

29 mai 2016, 14:49
Dan Suciu pleacă de la Guvern şi revine la Banca Naţională

Dan Suciu a decis să își reia funcția de purtător de cuvânt al BNR începând de la jumătatea lunii iunie, informează Profit.ro, citând surse oficiale.

“Începând cu 16 iunie, el va reveni la BNR, având în vedere că durata pentru care se înțelesese să rămână la Guvern a fost prelungită cu mult”, au precizat sursele citate.

Fost jurnalist la publicații economice încă din anii ’90, printre care Banii Noștri și televiziunea de business Money Channel, Dan Suciu a fost numit purtător de cuvânt al BNR în 2014, înlocuindu-l pe Mugur Șteț.

În noiembrie anul trecut, la solicitarea premierului Dacian Cioloș și cu acceptul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, Suciu a acceptat să preia funcția de purtător de cuvânt al Guvernului pentru câteva luni. La data respectivă, potrivit unor surse guvernamentale, înțelegerea fusese ca Dan Suciu să rămână la Guvern până în luna martie.

Suciu a mai deținut poziția de purtător de cuvânt la Palatul Victoria, pentru scurt timp, în 2012, pe perioada cabinetului condus de Mihai-Răzvan Ungureanu.