Dan Voiculescu vrea să beneficieze şi el de recursul compensatoriu

Dan Voiculescu susţine, printr-o cerere adresată magistraţilor Judecătoriei Sectorului 5, că ar trebui să i se aplice şi lui legea recursului compensatoriu în sensul scăderii din pedeapsă rămasă în urma eliberării condiţionate a câte şase zile la fiecare lună petrecută în detenţie în condiţii improprii.

RomaniaTV.net
02 nov. 2017, 09:59
Dan Voiculescu vrea să beneficieze şi el de recursul compensatoriu

Dan Voiculescu a fost eliberat în luna iulie, după ce a ispăşit trei ani din condamnarea de 10 ani, dispusă în dosarul „ICA”. Magistrații Tribunalului Bucureşti au considerat că perioada executată și câștigată de Dan Voiculescu prin activitățile desfășurate în detenție este suficientă. Pedeapsa totală era de peste 3.600 de zile. Restul – aproximativ 2.200 de zile – ar reprezenta perioadă de supraveghere.

În aceste condiţii, o eventuală aplicare a recursului compensatoriu ar reduce această perioadă de supraveghere. 

Legea recursului compensatoriu prevede că pentru fiecare 30 de zile în condiții care nu respectă legislația deținutul să beneficieze de șase zile considerate executate.

În prima zi în care Legea recursului compensatoriu a intrat în vigoare, au fost eliberaţi 529 de deţinuţi. „În baza acestei legi, prin adăugirea celor şase zile (..) – au ieşit 529 de detinuţi. Nu credeam că impactul va fi atât de mare”, a declarat atunci Tudorel Toader.

Alţi 3.349 de deţinuţi au obţinut dreptul de a solicita eliberare condiţionată.