Dana Gîrbovan: Nu voi fi eu nominalizarea pentru funcţia de ministru al Justiţiei

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, spune că nu ea va fi nominalizarea pentru postul de ministru al Justiţiei deoarece, judecător fiind, nu poate ocupa o asemenea funcţie. Ea confirmă că a avut o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, precizând că au discutat despre buna funcţionare a justiţiei şi că a găsit din partea acestuia "o deschidere privind rezolvarea problemelor din justiţie".

21 feb. 2017, 13:20
Dana Gîrbovan: Nu voi fi eu nominalizarea pentru funcţia de ministru al Justiţiei

„În urma mai multor solicitări din partea presei, reafirm public ceea ce am spus şi altor jurnalişti care mi-au cerut un punct de vedere: nu voi fi eu nominalizarea pentru funcţia de ministru al Justiţiei deoarece, judecător fiind, nu pot ocupa o asemenea funcţie”, a scris Dana Gîrbovan, pe Facebook.

Ea confirmă că a avut o întâlnire cu premierul Sorin Grindeanu, precizând că au discutat şi aspecte care privesc buna funcţionare a justiţiei şi care au fost cuprinse inclusiv în „Memorandumul privind justiţia”.

„Am găsit din partea premierului o deschidere privind rezolvarea problemelor din justiţie şi aştept din partea viitorului ministru o colaborare instituţională eficientă pentru implementarea soluţiilor incluse în Memorandum”, mai spune Gîrbovan.

Numele preşedintelui Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, a fost vehiculat, în ultima perioadă, pentru portofoliul Justiţiei.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, în mai multe rânduri, că are mai multe propuneri de persoane care ar putea să preia conducerea Ministerului Justiţiei, existând atât varianta de a fi o persoană apolitică, cât şi cea de membru al coaliţiei de guvernare, iar cel mai probabil miercuri va anunţa decizia.