Dăncilă, despre acuzaţiile la adresa DNA: Este îngrijorător. Nu trebuie să vedem că întreaga justiţie ar face lucruri urâte

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, că nu a avut încă o discuţie cu ministrul Justiţiei pe tema acuzaţiilor care se aduc Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) , dar că va avea o astfel de discuţie întrucât ”lucrurille sunt îngrijorătoare”. Dăncilă a afirmat că nu este într-o situaţia ”confortabilă”, având în vedere că în înregistrările difuzate se vorbea despre fabricarea unor probe chiar în cazul unui premier.

12 feb. 2018, 09:41
Dăncilă, despre acuzaţiile la adresa DNA: Este îngrijorător. Nu trebuie să vedem că întreaga justiţie ar face lucruri urâte

„Este îngrijorător pentru fiecare român şi eu, în calitate de prim ministu, văzând că în discuţiile de aseară se cerea fabricarea probelor chiar pentru prim ministru, nu sunt într-o situaţie confortabilă, dar şi pentru un român care trebuie să vadă în justiţie dreptatea. Nu trebuie să vedem că întreaga justiţie ar face lucruri urâte sau că nu ar judeca lucrurile drept.”, a declarat Viorica Dăncilă, la intrarea în sediul PSD.

Aceasta a precizat că nu a avut o discuţie cu ministurl Justiţiei, acesta fiind plecat din ţară, dar a afirmat că va exista o astfel de dicuţie.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI-BOMBĂ Procurorii Lucian Onea şi Mircea Negulescu au cerut fabricarea probelor împotriva lui Ponta şi Ghiţă STENOGRAME VIDEO

”Nu pot să vă spun la ce măsuri mă aştept. Trebuie să avem o discuţie pe acest subiect, nu pot să anticipez”, a mai spus Dăncilă, transmite News.ro.

Antena 3 a difuzat duminică seară înregistrări furnizate de Vlad Cosma din care rezulta că i s-ar fi cerut să planteze probe pentru un dosar vizându-i pe Sebastian Ghiţă şi Victor Ponta.

De asemenea, în emisiune a fost şi procurorul Mihaiela Iorga a relatat că că şefa DNA Laura Codruţa Kovesik a chemat-o şi a întrebat-o dacă nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind că acesta o va numi ministru al Justiţiei pe Dana Gîrbovan, şefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA. De asemenea, Iorga a vorbit şi despre imixtiuni ale lui Kovesi în dosare.

Ulterior, fostul deputat Sebastian Ghiţă a reluat afirmaţiile conform cărora a avut o relaţie apropiată cu Laura Codruţa Kovesi.