Dăncilă: Guvernul a evaluat pagubele produse de inundaţii, dar necazul oamenilor „este folosit în lupta politică”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că Guvernul a evaluat pagubele produse de inundaţii, dar necazul oamenilor "este folosit în lupta politică", astfel că face un apel ca "cei tentaţi de această abordare lipsită de etică" să se concentreze pe ajutorarea oamenilor. Ea a mai spus că Guvernul a ajutat zonele afectate de inundaţii fără a ţine cont de opţiunile politice, numai în luna iulie acordând sprijin de peste 320 de milioane de lei.

RomaniaTV.net
02 aug. 2018, 11:30
Dăncilă: Guvernul a evaluat pagubele produse de inundaţii, dar necazul oamenilor „este folosit în lupta politică”

„Am traversat una dintre cele mai dificile perioade din punct de vedere meteorologic. (…) Aşa cum am anunţat încă de la debutul ploilor abundente, am declanşat o amplă operaţiune de evaluare a pagubelor produse de inundaţii pentru a putea interveni în sprijinul populaţiei. Din păcate, vedem cu dezamăgire că necazul oamenilor este folosit în lupta politică. Fac apel către cei tentaţi de această abordare lipsită de etică să lase deoparte interesele mărunte şi să îşi concentreze energia în ajutorarea cetăţenilor”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a afirmat că Guvernul a avut şi va avea în continuare în atenţie situaţia din întreaga ţară, iar sprijinul acordat nu ţine cont de opţiunile politice. De asemenea, ea a explicat că Guvernul a acordat ajutoare financiare numai în luna iunie în valoare de peste 320 de milioane de lei, scrie News.ro.

„Guvernul a avut şi are în continuare în atenţie situaţia din întreaga ţara, iar sprijinul pe care îl oferim nu ţine cont de opţiunile politice. Am intervenit prompt şi am acordat periodic în şedinţele de Guverm în funcţie de evaluările din teritoriu, ajutoare financiare din fondul de intervenţii pentru refacarea infrastructurii din localităţile afectate de inundaţii. Numai în luna iulie am acordat sprijin de peste 320 de milioane de lei. De asemenea, am sprijint autorităţile locale atât cu forţe de intervenţie şi utilzaje pentru îndepărtarea aluviunilor şi scoaterea apelor din gospodări, cât şi cu necesarul de carburant pentru utilaje”, a mai spus prim-ministrul.

Totodată, Dăncilă a cerut autorităţilor publice locale şi instituţiilor centrale să conlucreze pentru identificarea zonelor de risc, pentru a se putea interveni din timp şi pentru a ţine oamenii la adăpost în faţa furiei naturii.
viewscnt