Dăncilă: În şedinţa CSAT am vorbit cu preşedintele doar despre punctele de pe ordinea de zi. Nu am discutat subiectul bugetelor

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că în şedinţa CSAT a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis doar problemele aflate pe ordinea de zi a reuniunii, precizând că subiectul bugetelor instituţiilor de securitate nu a fost abordat.

RomaniaTV.net
12 dec. 2018, 14:06
Dăncilă: În şedinţa CSAT am vorbit cu preşedintele doar despre punctele de pe ordinea de zi. Nu am discutat subiectul bugetelor

Întrebată dacă în şedinţa CSAT a încercat să discute cu şeful statului pe problemele care există între cele două Palate, Dăncilă a răspuns: „În şedinţa CSAT am vorbit cu dl preşedinte doar despre punctele care s-au aflat pe ordinea de zi”.

Ea a subliniat că şedinţa CSAT a fost suspendată şi a fost reprogramată pentru data de 19 decembrie.

„S-a suspendat şedinţa, au fost foarte multe discuţii şi s-a făcut o reprogramare pe data de 19 decembrie. Nu pot să vă spun ce s-a discutat în CSAT”, a afirmat prim-ministrul.

Citeşte şi:  Viorica Dăncilă a prezentat miercuri în Parlament Programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE

De asemenea, întrebată dacă există o divergenţă privind bugetele SRI, SIE sau ale altor instituţii, Viorica Dăncilă a precizat: „Nu am discutat încă despre acest subiect în cadrul şedinţei CSAT, cred că vom discuta în cadrul şedinţei de miercuri”. „Nu am discutat despre angajări în cadrul SRI”, a mai spus premierul, răspunzând unei întrebări în acest sens.

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc marţi, a fost suspendată de preşedintele Klaus Iohannis, urmând să fie reluată pe data de 19 decembrie. „Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avut loc marţi, 11 decembrie, a fost suspendată de către preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la solicitarea membrilor Consiliului, având în vedere faptul că ordinea de zi a cuprins tematici importante referitoare la apărarea ţării şi securitatea naţională, fapt care a generat discuţii prelungite. Drept urmare, preşedintele României a decis reluarea şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în data de 19 decembrie, pentru continuarea analizei subiectelor aflate pe ordinea de zi”, a informat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat.