Dăncilă: Pacienţii dependenţi de insulină vor beneficia de sisteme moderne de monitorizare a glicemiei decontate de CNAS

Pacienţii dependenţi de insulină vor beneficia de sisteme de monitorizare a glicemiei şi de administrare a insulinei decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în urma adoptării de către Guvern a unui proiect de modificare a Programului naţional de diabet zaharat.

RomaniaTV.net
13 sept. 2018, 10:58
Dăncilă: Pacienţii dependenţi de insulină vor beneficia de sisteme moderne de monitorizare a glicemiei decontate de CNAS

„Vom face mai uşoară lupta cu diabetul zaharat tip I pentru mii de persoane, în special tineri şi copii. Este un proiect aşteptat mai ales de părinţii copiilor care, din păcate sunt nevoiţi să-şi supună micuţii zilnic unor proceduri dureroase pentru verificarea şi controlul glicemiei. Modificăm şi completăm Programul naţional de diabet zaharat derulat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), astfel încât să acordăm ajutor tuturor pacienţilor dependenţi de insulină”, a anunţat joi premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit News.ro.

Astfel, pacienţii dependenţi de insulină vor beneficia de aparate de monitorizare a glicemiei şi de administrare a insulinei, care vor fi decontate de CNAS.

„Persoanele care sunt dependente de insulină nu vor mai fi nevoite să suporte zilnic înţepături pentru administrarea insulinei şi pentru monitorizarea glicemiei”, a explicat premierul.