Danemarca se confruntă cu un aflux fără precedent de imigranţi, mai ales români

Danemarca s-a confruntat cu un aflux fără precedent de imigranţi, înregistrând 59.274 de străini sosiţi anul trecut, majoritatea din Europa, românii situându-se pe primul loc - 4.919, scrie în ediţia sa de luni The Copenhagen Post, potrivit Agerpres.

18 aug. 2014, 11:02
Danemarca se confruntă cu un aflux fără precedent de imigranţi, mai ales români

Danemarca s-a confruntat cu un aflux fără precedent de imigranţi, înregistrând 59.274 de străini sosiţi anul trecut, majoritatea din Europa, românii situându-se pe primul loc – 4.919. Potrivit sursei, după români urmează polonezii (4.376) şi apoi sirienii (2.500).

”Ei vin în special din ţări ale Uniunii Europene”, a declarat sociologul Bent Greve, de la Roskilde University, pentru cotidianul Metroxpress. ”Aceasta arată imaginea unei pieţe europene a muncii deschisă. S-ar putea dovedi cu timpul a fi un indiciu pozitiv pentru economia daneză”, a adăugat el.

O treime dintre imigranţi provin din ţări non-occidentale, precum Siria, iar India şi China sunt bine reprezentate în statistici, cu circa 2.000 de imigranţi care sosesc din fiecare ţară.

În afară de cei aproape 60.000 de imigranţi care sosesc, 21.441 de persoane cu cetăţenie daneză se întorc de asemenea în Danemarca.