Daniel Chiţoiu: Economia se află pe un trend ascendent. România nu e în comă financiară

Economia României se află pe un trend ascendent, iar marile ajustări s-au terminat, a declarat joi ministrul Finanţelor Publice, Daniel Chiţoiu, în replică la afirmaţiile senatorului PNL Cristian Bodea.

10 oct. 2013, 19:05
Daniel Chiţoiu: Economia se află pe un trend ascendent. România nu e în comă financiară

‘Anul acesta, România va avea o creştere economică de peste 2%. Au apărut mai multe firme decât s-au închis. Au fost deblocate fondurile europene, obţinând totodată un an în plus pentru absorbţia acestora, ceea ce înseamnă că firmele din Romania vor avea la dispoziţie un plus de aproximativ două miliarde de euro. Avem cea mai mare creştere a lucrărilor de construcţii din UE. Am atins un nivel record de exporturi, avem un deficit de 2 ori mai mic decât în aceeaşi perioadă din 2011, am câştigat credibilitate externă şi astfel ne-am împrumutat la niveluri minime, avem cea mai mare creştere a producţiei auto din Europa, am atins locul 2 în UE la creşterea producţiei industriale. Toţi aceştia sunt indicatori care arată că lucrurile merg într-o direcţie bună’, a afirmat Daniel Chiţoiu, într-un comunicat transmis Agerpres.

Cu o zi în urmă, senatorul PNL Cristian Bodea afirmase că, în urma numeroaselor întrebări ale primarilor din judeţ pe tema ‘ce bani vor primi pentru continuarea unor proiecte locale’, a vorbit personal cu miniştrii de resort. Concluzia din aceste discuţii a fost extrem de pesimistă. ‘Anunţ moartea fondurilor guvernamentale. România e în comă financiară’, a declarat el presei.

Totuşi, Chiţoiu a negat afirmaţiile parlamentarului liberal. ‘Condamn faptul că există persoane în rândurile Partidului Naţional Liberal care îşi doresc cu tot dinadinsul să-şi facă imagine publică, adunând zestre politică prin denigrarea muncii unui întreg guvern. Este regretabil că oameni fără expertiză, precum senatorul Cristian Bodea, se pronunţă asupra unor subiecte foarte delicate, în totală necunoştinţă de cauză. Acesta nu beneficiază de experienţa profesională necesară pentru a face o analiză economico-financiară coerentă’, a spus ministrul Finanţelor Publice.

 

VEZI SI:

Ponta: ANAF, Garda şi Vama, reorganizate într-o Direcţie Antifraudă care nu va controla buticuri