DANIEL CHIŢOIU şi-a dat DEMISIA din PNL: E un partid stăpânit de haos, în degringoladă. Plec cu un gust amar

Daniel Chițoiu și-a dat, luni, demisia din PNL, acuzând faptul că, la Congresul partidului, s-a consfințit "trădarea electoratului liberal și a membrilor acestuia". Chițoiu spune că se desparte cu un gust amar și cu tristețe de partid, arătând că nu poate rămâne indiferent la "politica de păcălire a membrilor PNL de către conducere prin tot felul de decizii impuse și aranjate".

30 iun. 2014, 11:10
DANIEL CHIŢOIU şi-a dat DEMISIA din PNL: E un partid stăpânit de haos, în degringoladă. Plec cu un gust amar

Congresul PNL a reprezentat consfințirea trădării electoratului liberal și a membrilor care au crezut până în ultima clipă că partidul nu se va dezice de istoria sa și de valorile liberalismului, pe care le-a reprezentat în România de-a lungul a 139 de ani. Este un moment trist pentru mine, un moment în care trebuie să mă despart de partidul din care am făcut parte atâția ani de zile și alături de care am înregistrat succese, dar și eșecuri.

Mă despart cu un gust amar și cu tristețe de partidul în care am crezut și în care m-am înscris, deoarece, în el mă regăseam ca liberal. Astăzi, însă, acel partid nu mai există din cauza deciziilor luate în ultimul timp de o conducere mânată de interese personale. Observ cum un partid cu tradiția PNL se dezice de propria istorie politică, de partenerii europeni, dar cel mai important, se dezice de liberalism.

DEMISII LA PNL. Şase deputaţi pleacă din partid şi merg la formaţiunea anunţată de Tăriceanu

Prin decizia de a demisiona din PNL rămân consecvent crezului meu liberal, rămân fidel valorilor și principiilor liberale. Nu pot să rămân indiferent la modul în care s-a ajuns să se facă politică în PNL, o politică în care se încearcă păcălirea membrilor PNL de către conducere prin tot felul de decizii impuse și aranjate de câteva grupulețe care își împart puterea în partid”, a declarat Daniel Chițoiu.

Deputatul a spus că PNL este în acest moment un partid stăpânit de haos, un partid aflat în degringoladă, în cadrul căruia în ultimele luni conducerea a fost prinsă mai mereu cu ocaua mică.

„În ultimele luni, conducerea PNL a fost prinsă mai mereu cu ocaua mică. Mai întâi au spus că vor candida alături de ALDE, contrazicând cu tărie orice fel de afirmații cum că nu ar fi așa, pentru ca a doua zi după alegeri să treacă la PPE. Acum spun că rămân liberali în PPE, ceea ce este contrar naturii politice să fii şi partid liberal şi să faci parte din partidul popular în acelaşi timp.

Crin Antonescu, despre demisionarii din PNL: Aceşti oameni au fost DUŞMANI ai partidului

PNL este un partid stăpânit de haos, un partid în degringoladă, un teren de bătălie între grupurile lui Antonescu și Iohannis. Este de-a dreptul penibil modul în care se joacă alba-neagra cu candidatul la alegerile prezidențiale, cu voința a mii de membrii PNL. Acest mod de a face politică este o jignire adusă fiecărui liberal din țară și fiecărui membru care crede în principiile liberalismului. Numai de partid liberal și democratic nu mai putem vorbi acum la PNL„, a adăugat fostul ministru.

Daniel Chițoiu consideră că „actuala conducere a PNL este ruptă în totalitate de realitate. Au pornit pe un drum, cel al fuziunii cu PDL, care nu poate duce decât într-o fundătură, trădând electoratul și liberalii din România. Chiar dacă se anunță drept o mare victorie, păstrarea numelui de PNL nu face altceva decât să transforme partidul într-o mașină de curățat imaginea membrilor PDL, grav afectată după o guvernare dezastruoasă. PNL dezertează de la valorile şi principiile liberale pentru a-i fi servit pe tavă lui Băsescu şi apropiaţilor săi din PDL„.

Antonescu: Cel mai probabil Norica Nicolai şi Daniel Chiţoiu vor PLECA din PNL