Daniel Constantin: Nu voi participa la un congres convocat nestatutar, pentru a servi interesului unui singur om

Co-preşedintele ALDE Daniel Constantin a anunţat că nu va participa la congresul de vineri şi sâmbătă, convocat de aripa Tăriceanu, pe care spune că îl consideră nestatutar şi organizat pentru a servi interesul unui singur om. Daniel Constantin susţine că are alături ”o echipă puternică, închegată, pregătită să lupte pentru principii democratice”.

RomaniaTV.net
21 apr. 2017, 11:12
Daniel Constantin: Nu voi participa la un congres convocat nestatutar, pentru a servi interesului unui singur om

„Astăzi, ceea ce ar fi trebuit să fie o zi în care ALDE să iasă întărit, a fost transformată într-o zi în care abuzul primează în faţa democraţiei interne. Nu voi participa la un congres convocat în mod nestatutar, pentru a servi interesului unui singur om. Mi-aş fi dorit ca la congres să le mulţumesc tuturor membrilor ALDE care au muncit cu adevărat pentru ca partidul să fie astăzi în parlament şi la guvernare. O voi face însă de fiecare dată când mă voi întâlni cu ei”, a scris vineri Daniel Constantin pe Facebook.

El mai spune că are, în mod special, preţuire pentru cei din Partidul Conservator pe care l-a reprezentat vreme de şapte ani în calitate de preşedinte.

Citeşte şi: Călin Popescu-Tăriceanu amână depunerea candidaturii pentru şefia partidului

”Am preluat conducerea PC în 2010, când partidul avea numai 4 parlamentari, iar în 2012 am ajuns să avem 21 de reprezentanţi în parlament. Din aceşti 7 ani, Partidul Conservator a fost reprezentat în actul de guvernare timp de aproape 4 ani, prin oameni competenţi, valoroşi, care au demonstrat profesionalism în exercitarea funcţiilor publice. Sunt bucuros că, spre deosebire câţiva colegi care spun astăzi ca „ei sunt ALDE” şi care vor candida la funcţii de conducere, eu am făcut parte dintr-un singur partid toată viaţa mea politica!”, a mai scris Constantin pe pagina personală de Facebook.

Co-preşedintele ALDE spune, de asemenea, că se bucură că a reuşit să pună umărul la construcţia celui mai important, în opinia sa, proiect politic de după 1989, Uniunea Social Liberală.

”Sunt onorat să constat că după aceşti ani, am în continuare alături de mine o echipă puternică, închegată, pregatită să lupte pentru principii democratice. Lor le datorez respect şi faţă de ei am în continuare obligaţia de a continua  planul politic pe care l-am început când am fost ales preşedinte al Partidului Conservator”, a conchis Daniel Constantin.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), partidul condus de drept de Călin Popescu Tăriceanu şi în acte şi de Daniel Constantin, are programat vineri şi sâmbătă, la Palatul Parlamentului, Congresul pentru votarea noului statut şi alegerea noii conduceri, deşi până în acest moment nu şi-a anunţat nimeni intenţia de a candida pentru niciuna din funcţiile de conducere, nici măcar pentru cea de preşedinte.