Daniel Dăianu (ASF): Oricât ar fi de onorabilă o demisie, în condiţiile date nu pot să o fac

Daniel Dăianu, prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, a declarat miercuri că nu își poate da demisia de la ASF.

05 mart. 2014, 16:44
Daniel Dăianu (ASF): Oricât ar fi de onorabilă o demisie, în condiţiile date nu pot să o fac

Demisia de onoare. Oricât ar fi de onorabilă o demisie, în condițiile date nu pot să o fac. În momentul în care am mai rămas șapte în Consiliu, în condițiile în care am fost părtași la bine și la rău la actele decizionale, în condițiile în care există această examinare a activității ASF, cum aș putea în momentul de față pur și simplu să plec? Am fost încercat de acest sentiment. Sunt oameni care cunosc frământările mele, au antedatat acceptul de a veni la ASF, sunt numeroși colegi, colegi de la BNR, din presă și ca să fiu mai precis, acum este foarte greu să îți dai demisia„, a susținut oficialul ASF, la finalul audierii sale în Comisia de buget-finanțe din Senat, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Daniel Dăianu, o demisie în aceste momente ar însemna un abandon.

Una este să dai o demisie atunci când lucrurile de bine, de rău, nu înseamnă un abandon, pentru că asta ar însemna, există și această interpretare, că Dăianu fuge. Dăianu nu este de neînlocuit. Dăianu poate pleca, Autoritatea trebuie să funcționeze„, a afirmat el.

CITEŞTE ŞI: Autoritatea de Supraveghere Financiară, sinecura preferată de a rudelor politicienilor