Daniel Dobre a vorbit în premieră despre despărţirea de Simona Halep. Antrenorul este furios

Daniel Dobre, antrenorul care a colaborat cu Simona Halep pe durata turneului de la Wimbledon, a acordat un interviu la o zi după ce sportiva a anunţat că va continua in turneele din SUA alaturi doar de australianul Darren Cahill.

16 iul. 2015, 13:00
Daniel Dobre a vorbit în premieră despre despărţirea de Simona Halep. Antrenorul este furios

Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep a precizat că nu a avut un contract semnat cu Simona Halep, subliniind că a mers la Wimbledon doar pentru a o ajută din prietenie. Într-un interviu acordat ziare.com, el nu a exclus o eventuală colaborare nouă şi a vorbit apoi despre înfrângerea din primul tur suferită la Wimbledon, pe care a pus-o pe seama lipsei de energie, după doi ani la cel mai înalt nivel.

Vezi şi Primele imagini cu noul palat al Simonei Halep. Cum arată vila din Constanţa FOTO

Am mers la Wimbledon în calitate de prieten. Eu nu am avut niciun fel de obligaţie faţă de ea, aşa cum nici ea nu a avut niciun fel de obligaţie faţă de mine. Nu am avut un contract cu Simona Halep. Sunt prieten cu ea, ne ştim de mult, iar când are nevoie de mine şi am câteva zile libere, o ajut cu mare plăcere, aşa cum am colaborat şi cu alte jucătoare (…) Când mai e nevoie de mine, o ajut cu mare plăcere. Însă nu e nimic organizat, nimic premeditat, nimic gândit din timp. Ea este o faţă care iubeşte foarte mult tenisul şi o ajut cât pot„, a spus Daniel Dobre.

Întrebat ce i-a lipsit Simonei Halep la Wimbledon, Daniel Sobre a răspuns: „Nu i-a lipsit nimic. Este normal că după ce ai fost doi ani la cel mai înalt nivel să apară şi un astfel de moment, să nu mai ai energie. E firesc. Chiar şi Serena Williams a avut ani în care nu a fost tot timpul la cel mai înalt nivel. Asta este viaţă sportivilor. Apar suişuri şi coborâşuri. În ţară, toată lumea s-a purtat urat, nimeni nu-şi da seama cât îi este de greu unui sportiv, de câtă muncă este nevoie. Pe partea Simonei, toate favoritele au ieşit. În alte ţări nu spune nimeni că de ce a pierdut Ivanovici. Numai la noi se întâmplă aşa ceva (…) În tenis, toată lumea munceşte la fel, astfel că oamenii ar trebui să fie mai indulgenţi cu Simona. Nu putem să vânăm un om după o înfrângere. Este ceva anormal. Oamenii trebuie să ştie de câtă muncă e nevoie pentru a ajunge aici, iar jurnaliştii ar trebui să fie primii care să conştientizeze.„.