Daniel Dragomir, despre implicarea SRI în politică: Era interes pentru toate partidele

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a declarat că primele semnale de implicare ale SRI în politică au apărut în anul 2012 şi toate partidele au fost de interes, după ce Marian Vanghelie a spus că Ponta şi Maior făceau liste cu cei care trebuie arestaţi din PSD.

RomaniaTV.net
15 mart. 2018, 17:45
Daniel Dragomir, despre implicarea SRI în politică: Era interes pentru toate partidele

„Fac o diferenţă între întâlniri între conducerea Serviciului prin viturtea funcţiilor, sunt convins că Ponta şi Dragnea s-au întâlnit (n.r.: cu Florian Coldea). Dacă aceste întâlniri s-au referit la fişa postului e una, dacă s-au făcut pentru liste de oameni care să fie arestaţi, daca s-au stabilit ţinte şi s-a spus „pe ei vreau să îi scoţi din viaţa politică. (…) Coldea nu lua decizii politice, aceşti oameni politici trebuie scoşi la suprafaţă”, a declarat Daniel Dragomir într-un interviu acordat Mediafax.

Citeşte şi Primele reacţii după dezvăluirile lui Vanghelie. Vasilescu: Mi-a spus că am intrat pe o listă şi că o să se înceapă să mi se facă dosar

Fostul ofiţer SRI spune că primele semnale de implicare în politică au apărut în 2012 şi i-au fost confirmate după referendumul de demitere a preşedintelui Băsescu.

„Despre aceste liste toată lumea vorbeşte, eu am vorbit din septembrie, aceste lucruri sunt cunoscute. (…) În Serviciu existau discuţii de mai demult, în dosarul Omar Hayssam ţinte erau Hrebenciuc şi Năstase. Le vedeam. Nu erau atât de la suprafaţă. (…) După referendum se dădea o direcţie Serviciului pe o anumită zonă: să avem grijă ce e acolo, în mediile politice. Era interes pentru toate partidele. (…) Interesul era în special pentru PSD că era la guvernare, dar interes era pentru toate partidele. (…)Că se numeşte Vanghelie, Nichita, Ponta, Dragnea, să iasă şi să spună public. Societatea trebuie să înţeleagă unde suntem”, a mai spus Dragomir.

Citeşte şi Fostul primar Gheorghe Nichita: DNA mi-a cerut să torn un ministru greu. Am fost întrebat de Ponta, Dragnea şi Olguţa Vasilescu