Daniel Dragomir, fost colonel SRI: Am prezentat comisiei SRI documentele de care dispun care să-mi susţină afirmaţiile

Culoarele media și culoarele justiției au fost cele două teme principale abordate în cadrul discuțiilor care au continuat marți la Comisia parlamentară pentru controlul activității SRI, a declarat fostul colonel SRI Daniel Dragomir.

RomaniaTV.net
26 sept. 2017, 16:23
Daniel Dragomir, fost colonel SRI: Am prezentat comisiei SRI documentele de care dispun care să-mi susţină afirmaţiile

El s-a aflat pentru a doua la această comisie, după ce a făcut o serie de afirmații în spațiul public.

„Cele două subiecte abordate au fost culoarele media și culoarele justiției dintr-o singură perspectivă — ceea ce eu consider a fi încălcări ale Constituției României. (…) Astăzi au continuat discuțiile pe tema abordată — culoarele media, ceea ce eu am numit culoarele media. Discuția a continuat spre culoarele justiției, al doilea subiect, a doua temă pe care am ridicat-o în comisie. Am prezentat elementele pe care le cunosc, s-au adresat foarte multe întrebări, am pus la dispoziția comisiei și documente, care au rămas spre evaluare la Comisia de control, și se va stabili un calendar probabil în cursul săptămânii viitoare. Vor exista sau va exista probabil o nouă audiere. Ce tipuri de documente — am prezentat documentele de care dispun care să-mi susțină afirmațiile”, a spus Dragomir, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, presiuni din partea SRI nu au existat asupra sa.

„Presiuni există și au existat dintotdeauna. Presiuni din partea SRI nu au existat. Sunt persoane care sunt deranjate că vin la această comisie. (…) Când am prezentat acea listă și documente, am lăsat la latitudinea comisiei să ia deciziile cele mai bune”, a susținut Dragomir.

Citeşte şi:Daniel Dragomir, fost colonel SRI, audiat din nou în Comisia SRI: Voi vorbi despre puterea ocultă Kovesi-Coldea

El a adăugat că nu a spus niciodată că a fost adjunct. „Eu am ocupat funcția de șef grupare sector informative-operative, am ieșit în rezervă din SRI, având gradul de locotenent colonel și funcție de general de brigadă”, a precizat Dragomir.

Întrebat dacă a fost un apropiat al lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al șefului SRI, el a răspuns: „Nu vreau să intru în discuțiile personale, a fost abordat acest subiect. Termenul de ‘apropiat’ are variate explicații”.

„Eu am venit în fața Comisiei de control al SRI la solicitarea comisiei și sunt audiat în calitate de martor, nu sunt audiat și nici nu trebuie să mă apăr. Eu îmi fac datoria de cetățean, să prezint lucrurile pe care le știu, o parte din perioada în care eram activ, o parte pe care le-am aflat ulterior. (…) Eu nu cunosc să existe grupări în interiorul SRI, dar ce pot spune e că după prima mea ieșire publică am fost contactat de mai multe persoane care mi-au adus la cunoștință lucruri, mi-au prezentat documente, fapte, elemente, am încercat să le verific și ulterior să le fac publice sau să le aduc în fața comisiei. Nu pot să dețin și nu pot prezenta documente clasificate. Toate documentele prezentate comisiei sunt documente declasificate. Sunt documente obținute în mod legal, adică public, și am și indicat sursa”, a spus fostul colonel.