Daniel Dragomir, la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009: Cei prezenţi acasă la Oprea au luat măsuri pentru a-şi menţine funcţiile

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, a susţinut, luni, în faţa Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, că persoanele prezente în seara scrutinului în sufrageria lui Gabriel Oprea au luat "măsuri operative" pentru a-şi menţine funcţiile şi influenţa, implicând structurile de securitate în jocul politic.

30 oct. 2017, 14:10
Daniel Dragomir, la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009: Cei prezenţi acasă la Oprea au luat măsuri pentru a-şi menţine funcţiile

Daniel Dragomir a spus că la întâlnirea din seara alegerilor au participat Gabriel Oprea, George Maior, Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi, Dan Andronic, şi Vasile Dâncu şi că că acest grup a luat „măsuri operative” pentru a-şi menţine funcţiile.

„Au existat discuţii în cadrul acestui grup ca să-şi menţină puterea, accesul şi influenţa, funcţiile în conducerea instituţiilor statului. Au luat măsuri operative prin implicarea structurilor de securitate în jocul politic”, a susţinut Daniel Dragomir, citat de Mediafax.

Dragomir a mai spus că SRI a „documentat” această întâlnire de acasă de la Oprea şi a sugerat Comisiei de anchetă să întrebe Serviciul despre Raportul făcut în urma acestui eveniment.

Întrebat cum poate proba că a avut loc acea întâlnire din noaptea alegerilor acasă la Gabriel Oprea, Dragomir a spus că să nu se aştepte nimeni la fotografii, pentru că sufrageria e un loc foarte mic, de 4 pe 4 metri. Fostul angajat SRI a adăugat însă că şoferii, aghiotanţii, alte persoane din zonă, la finalul zilei efectuau o raportare, mergeau cu maşinile serviciului, şi există traseele. „Toate aceste lucruri comisia de anchetă le poate solicita instituţiilor statului”, a susţinut Dragomir, news.ro.

El a mai susţinut că UNPR a fost „partid gândit în laboratoarele serviciului, creat de serviciu”, iar compania SIVECO a avut relaţii cu SRI de foarte mult timp.