Daniel Savu a depus o sesizare la Inspecţia Judiciară după dezvăluirile făcute de Vlad Cosma

Fostul senator Daniel Savu a declarat la România TV că a depus o sesizare la Inspecţia Judiciară faţă de procurorul Mircea Negulescu privind ultimele dezvăluiri legate de DNA Ploieşti făcute de Vlad Cosma.

RomaniaTV.net
16 feb. 2018, 16:52
Daniel Savu a depus o sesizare la Inspecţia Judiciară după dezvăluirile făcute de Vlad Cosma

„Am făcut o sesizare catre Inspecţia Judiciară a CSM pentru a demara cercetarile disciplinare pentru cele pe care le-am constatat în dezvăluirile care au fost facute publice aseară (joi, n.r.), cum nilte domni procurori care aveau cu totul alte atribuţii încercau să falsifice dosare petnru a-mi fabrica un dosar penal cu scopul de a îmi inchide gura deoarece făceam dezvăluiri despre activitatea de la Ploieşti. Au încercat să mă includă în cercul penalilor, aşa cum se vedea în acele dezvăluiri. Demersul meu este unul de interes public pentru că instituţiile statului trebuie să sancţioneze astfel de derapaje. Aceşti oameni nu erau plătiţi de statul roman pentru a falsifica dosare, pentru a fabrica dosare unor oameni care îşi făceau datoria. Cred ca Inspectia Judiciara, cel puţin noua conducere care este la CSM acum, va da curs cu celeritate şi va adăuga sesizarea mea autosesizării lor”, a declarat Daniel Savu la România TV.

În cel de-al patrulea episod oferit de Vlad Cosma, fost deputat PSD, a prezentat un clip audio în care procurorul Mircea Negulescu îl ia ca țintă pe Daniel Savu, senator PSD la acel moment.

Vlad Cosma a prezentat înregistrări care au legătură cu dosarul Hidro, dosarul alegerilor din Republica Moldova, și a prezentat o convorbire cu Mircea Negulescu cu ajutorul căreia spune dovedește că nu s-a dus de bunăvoie la DNA, ci l-a determinat procurorul Negulescu să intre în acest joc ilegal de depunere a unor probe false.

”Vreau să îl ard pe Daniel Savu! Ori te ard pe tine, ori îl ard pe el”, îi spune Negulescu lui Vlad Cosma, cu referire la dosarul tigăilor.