Darius Vâlcov rămâne în AREST. Curtea Supremă i-a respins contestaţia

Fostul ministru de Finanţe Darius Vâlcov rămâne în arest preventiv. Completul de trei judecători de la Curtea Supremă i-a respins, luni, cererea de înlocuire a arestării preventive, după ce, vineri, cei doi magistraţi nu s-au pus de acord.

20 apr. 2015, 06:58
Darius Vâlcov rămâne în AREST. Curtea Supremă i-a respins contestaţia

Vineri, cei doi judecători ICCJ nu au putut lua o decizie privind contestaţia fostului ministru Darius Vâlcov. 

Unul s-a pronuntat in favoarea cererii, al doilea impotriva. Astfel, luni in completul de decizie a intrat al treilea judecator pentru ca decizia sa fie luata cu majoritate.

Instanţa a respins însă solicitarea fostului ministru de înlocuire a arestului preventiv. Decizia este definitiva.

CITEŞTE ŞI Darius Vâlcov explică provenienţa lingourilor de aur: Erau cadouri de la părinţi

Pe 2 aprilie, Darius Valcov a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, in dosarul in care este cercetat pentru trafic de influenta.

Potrivit DNA, in anul 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Valcov, primar al municipiului Slatina, caruia i-a propus ca, in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA).

In schimbul acestor contracte, Darius Valcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atat direct, cat si prin intermediari.