Darius Vâlcov află luni dacă va fi eliberat din arest. Cei doi judecători ICCJ nu s-au pus de acord

Darius Vâlcov va afla luni dacă va scăpa de arestul preventiv. Cei doi magistraţi de la Înalta Curte, care au luat, vineri, în discuţie contestaţia fostului ministru împotriva deciziei prin care i-a fost respinsă cererea de înlocuire a arestării preventive, nu s-au pus de acord în a pronunţa o decizie. Unul dintre judecători s-a pronunţat în favoarea solicitării lui Vâlcov, al doilea nu a fost de acord.

17 apr. 2015, 15:44
Darius Vâlcov află luni dacă va fi eliberat din arest. Cei doi judecători ICCJ nu s-au pus de acord

Darius Vâlcov va fi prezentat, luni, în faţa unui complet de divergenţă, după ce doi judecători nu au ajuns la un numitor comun.

Astfel, în complet va intra un al treilea judecător pentru ca decizia să fie luată cu majoritate. 

Pe 2 aprilie, Darius Vâlcov a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).

În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari.

CITEŞTE ŞI Darius Vâlcov, denunţat la DNA de finul său: A mărturisit cum a primit bani de la fostul ministru

ÎCCJ a respins, marţi, a doua cerere a DNA de emitere a unui nou mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Darius Vâlcov, fost ministru de Finanţe, acuzat de activităţi incompatibile cu funcţiile de primar, senator şi membru al Guvernului ocupate în ultimii ani. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de procurorii DNA.