Darius Vâlcov explică provenienţa lingourilor de aur: Erau cadouri de la părinţi

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, a afirmat în faţa judecătorilor că lingourile de aur nu erau mită. Ele reprezentau de fapt cadouri de la părinţii săi pentru cei trei nepoţi ai lor. Vâlcov spune că au fost trimise din Elveţia şi că, la rugăminte surorii sale, le-a păstrat în seiful său pe toate trei, informează România TV.

08 apr. 2015, 10:33
Darius Vâlcov explică provenienţa lingourilor de aur: Erau cadouri de la părinţi

Darius Vâlcov a explicat că părinţii săi au vrut să le facă drept cadou câte un lingou de aur fiecăruia dintre nepoţii lor: unul pentru fiul lui Vâlcov şi alte două pentru copiii surorii sale din Elveţia. Fostul ministru a afirmat că lingourile au fost aduse din Elveţia, însoţite de certificat de garanţie şi documente de provenienţă.

Sora din Elveţia i-ar fi cerut să păstreze în seiful său şi lingourile copiiilor ei. Despre sora lui Vâlcov, procurorii susţine că avea pe numele ei unele proprietăţi pe care fostul ministru le-a obţinut cu bani proveniţi din afaceri ilegale.

Curtea Supremă a respins, marţi, cererea lui Darius Vâlcov de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai ușoară, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, însă decizia nu este definitivă.

Pe 2 aprilie, Darius Vâlcov a fost arestat preventiv pentru 23 de zile, în dosarul în care este cercetat pentru trafic de influență.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion, l-a contactat pe Darius Vâlcov, primar al municipiului Slatina, căruia i-a propus ca, în schimbul oferirii sprijinului în influențarea factorilor de decizie în vederea câștigării unor licitații de lucrări pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești, să îi dea 20% din valoarea sumelor încasate (fără TVA).

În schimbul acestor contracte, Darius Vâlcov ar fi primit suma de aproximativ 2 milioane de euro, atât direct, cât și prin intermediari.

CITEŞTE ŞI Darius Vâlcov, denunţat la DNA de finul său: A mărturisit cum a primit bani de la fostul ministru