Darius Vâlcov: Mi s-a propus să fiu premier pe linia Guşă-KGB. S-a dorit să fiu racolat de KGB, dar am refuzat

Consilierul pe teme economice al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a anunţat, marţi, că în anul 2015 i s-a propus, "pe linia Guşă -KGB" să trădeze PSD şi i s-a oferit funcţia de premier, precizând că "s-a dorit să fie racolat de KGB", dar a refuzat.

RomaniaTV.net
21 aug. 2018, 09:33
Darius Vâlcov: Mi s-a propus să fiu premier pe linia Guşă-KGB. S-a dorit să fiu racolat de KGB, dar am refuzat

„În martie, înainte de a fi arestat, domnul Băsescu a trimis prin domnul Dănuţ Liga, care a fost consilier al domnului Băsescu, care a trimis mai departe prin domnul Mihai Niţă o scrisoare prin care mi se cerea să îmi dau demisia de la Finanţe şi să merg la Banca Mondială vicepreşedinte (în 2015 când eram în negocieri cu FMI). Am refuzat scrisoarea. În paralel aveam o altă ofertă de a trăda PSD-ul, de a forma o nouă alianţă cu Vasile Blaga şi o parte din PDL-ul de la vremea aceea, unde puteam sa fiu prim-ministru, această ofertă a fost făcută pe linia Guşă-KGB”, a declarat Darius Vâlcov, la DC News.

Darius Vâlcov a mai spus că „s-a dorit să fie racolat de KGB”, însă a refuzat.

„Această ofertă mi s-a facut de mai multe ori. De ce spun pe linia KGB – pentru că se știu relațiile pe care le-am avut cu Cozmin Gușă, se știe că eu știu despre vizitele din Moscova din 2009 cu Mircea Geoană, se știe că eu știu care a fost agentul lui de legătură, se știe că eu știu că s-a dorit să fiu racolat de KGB, dar am refuzat acest lucru, în direct de la Cozmin Gușă”, a mai spus Darius Vâlcov.  

El a adăugat că ”Probabil sunt lucruri grave pe care le spun, dar trebuie să le spun pentru că oamenii trebuie să le audă (…) Afirmațiile pe care le fac acum pot fi dovedite”. 

Întrebat dacă KGB acționează direct în România, nu prin membre state UE foarte puternice, precum Germania sau Austria, Darius Vâlcov a răspuns: ”Întrebați-l pe cel care l-a racolat pe Cozmin Gușă, pe dl Popa, care, împreună cu Cozmin Gușă au încercat să mă racoleze și pe mine”.