Darius Vâlcov: Nu suntem mulţumiţi de nivelul de recuperare a prejudiciului din fapte de corupţie

Ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, se declară nemulțumit de nivelul redus de recuperare a prejudiciului din fapte de corupție, însă activitatea Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) merge "tocmai în această direcție", de a intensifica atât recuperarea cât și creșterea veniturilor.

24 feb. 2015, 17:49
Darius Vâlcov: Nu suntem mulţumiţi de nivelul de recuperare a prejudiciului din fapte de corupţie

„Nici noi nu suntem mulțumiți și activitatea ANAF tocmai în această direcție merge, de a intensifica atât recuperarea cât și creșterea veniturilor. Bineînțeles că am discuții în permanență cu ANAF și sperăm că inclusiv acest derapaj constatat de domnul președinte să fie reglat într-un timp cât mai scurt. Trebuie să lucrăm și la partea legislativă. Imediat cum vom termina cu trimiterea Codurilor la finalul lunii martie, Fiscal și de Procedură în Parlament, ne vom apleca pe această legislație”, a precizat, marți, Darius Vâlcov, în Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților, întrebat fiind care este punctul său de vedere cu privire la declarația recentă a președintelui Klaus Iohannis pe acest subiect.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că recuperarea prejudiciului rezultat din fapte de corupție este „obligatorie, nu opțională” pentru autoritățile statului, el arătându-se nemulțumit de actualul nivel de recuperare și solicitând autorităților să ia în serios această problemă, scrie Agerpres.

Klaus Iohannis a menționat marți că „situația din prezent, în care gradul de recuperare și executare a prejudiciilor de Ministerul Finanțelor este în cuantum de aproximativ 10%, este pur și simplu inacceptabilă”.

Citeşte şi Ponta: Trebuie schimbată legislaţia privind recuperarea prejudiciilor create prin evaziune fiscală