DARIUS VÂLCOV rămâne în arest, a decis Instanţa Supremă

Fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov, rămâne în arest, a decis, vineri, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vâlcov a fost trimis în judecată în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupție, procurorii solicitând menținerea măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

RomaniaTV.net
22 mai 2015, 09:07
DARIUS VÂLCOV rămâne în arest, a decis Instanţa Supremă

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, vineri, că fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov va fi judecat în stare de arest preventiv în dosarul în care este acuzat de trafic de influență.

Magistraţii au verificat legalitatea şi temeinicia măsurilor preventive în cazul lui Darius Vâlcov, Minel Florin Prina, Lucian Petruţ Şuşală, Petre Bogdan Timofte şi Constantin Cristian Tomescu, după ce în 20 mai au fost trimişi în judecată.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a fostului ministru Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, în prezent senator, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani şi efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată.

Citeşte şi DARIUS VÂLCOV a fost trimis în judecată

Totodată, au fost trimişi în judecată, în stare de arest la domiciliu, PRINA MINEL-FLORIN, fost primar al municipiului Slatina, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de trafic de influență şi complicitate la infracțiunea de spălare de bani şi ȘUȘALĂ LUCIAN PETRUȚ, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de trafic de influență, complicitate la spălare de bani şi complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar, procurorii i-au trimis în judecată, sub control judiciar pe TIMOFTE PETRE BOGDAN și TOMESCU CONSTANTIN CRISTIAN, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de complicitate la infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov este arestat din 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a efectuat operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţia de primar, senator şi ministru.

Fostul ministru al Finanţelor le-a propus procurorilor să încheie un acord de recunoaştere a vinovaţiei sale, însă a fost refuzat.