Darren Cahill, mesaj surprinzător pentru Simona Halep după ce WTA a confirmat că va fi numărul 1 la sfârşitul anului. Replica româncei

Simona Halep va fi numărul 1 mondial la finalul anului, pentru a doua oară consecutiv, indiferent de rezultatele pe care le va obţine la turneul de la Moscova şi la Turneul Campioanelor, a anunţat WTA. Cu această ocazie, antrenorul Simonei, Darren Cahill, a postat pe contul de Twitter un mesaj de felicitare pentru jucătoarea din România alături de un video.

RomaniaTV.net
15 oct. 2018, 10:11
Darren Cahill, mesaj surprinzător pentru Simona Halep după ce WTA a confirmat că va fi numărul 1 la sfârşitul anului. Replica româncei

„Felicitări pentru asigurarea locului I @Simona_Halep! Îşi consolidează poziţia de lider cu doar 15 turnee jucate și un an plin de succes. O performanță remarcabilă, dar cel mai important o jucătoare şi „om”. Acest videoclip este pentru tine de la echipa ta. Mulţumim”, a scris Darren Cahill.


 

Imediat a venit şi replica Simonei.

„2018 a fost un an extraordinar. Sunt mândră să termin sezonul pe locul I WTA pentru a doua oară! Mulţumesc @darren_cahill şi întregii echipe pentru aceste clipe minunate şi pentru că-mi sunteţi alături”, a scris Simona Halep. 

Anterior, Simona Halep a spus: „Să termin sezonul pe locul I anul trecut a fost o imensă onoare pentru mine. Să o fac a doua opară, în 2018, reprezintă o realizare specială, mai ales în anul în care am câştigat primul grand slam. Să pot să-mi văd numele din nou alături de alte legende care au fost pe locul I la finalul anului mă face foarte mândră”.

Simona Halep este a XIII-a jucătoare care termină pe primul loc doi ani la rând, de la introducerea ierarhiei computerizate în 1975.

Halep a urcat în premieră pe locul I WTA la 9 octombrie 2017 şi de atunci s-a menţinut pe această poziţie, cu excepţia unei scurte perioade după Australian Open, când a pierdut finala şi poziţia de lider în favoarea danezei Caroline Wozniacki. Halep a fost a XXV-a jucătoare care urcă pe locul I.

Simona Halep a început, luni, săptămâna cu numărul 50 în fruntea clasamentului WTA. Avantajul ei faţă de jucătoarea de pe locul al doilea, daneza Caroline Wozniacki, este uşor mai mare, de la 931 la 960, în comparaţie cu săptămâna trecută.

Lunea viitoare, Halep o va egala pe Victoria Azarenka din Belarus, care a „stat” 51 de săptămâni pe locul I, fiind pe locul 10 în clasamentul „longevităţii” jucătoarelor numărul  1 mondial. Sportiva română va ajunge la 60 de săptămâni pe locul I, la finalul anului 2018.