DAUNE AUTO neacoperite de poliţa CASCO

Atenţie la contractele de asigurare a maşinii. În multe cazuri, deşi plătiţi bani mulţi pentru o poliţă CASCO, aveţi surpriza să vă treziţi că achitaţi din buzunar daunele. Explicaţia: contractele conţin adesea clauze care îi scapă pe asiguratori de plata despăgubirilor.

20 oct. 2014, 09:15
DAUNE AUTO neacoperite de poliţa CASCO

Mulţi şoferi cred că dacă au asigurare CASCO, firma de asigurări plăteşte orice daună la maşină. Nimic mai fals. În ultimul timp, firmele de asigurări au devenit foarte inventive în ceea ce priveşte clauzele care să le scape de despăgubiri, potrivit economica.net.

În ultimii patru ani s-a constatat că conceptul de asigurare CASCO nu mai are aceeaşi însemnătate cu ceea ce eram obişnuiţi. De exemplu, excluderi de la plata despăgubirii atunci când avaria a fost cu autor necunoscut. Păi 70% dintre avariile CASCO sunt cu autor necunoscut„, a declarat preşedintele Asociaţiei Service-urilor, Cristian Muntean.

Sunt însă multe alte exemple. În contracte există clauze de multe ori vagi, prin care firmele de asigurări scapă de despăgubiri dacă asiguratul nu a luat măsuri pentru limitarea pagubei, dacă paguba a fost provocată prin creşterea temperaturii sau din cauza trepidaţiilor în mers.

Şi când dauna este acoperită de către firmele de asigurare pot să apară probleme. Unele companii acoperă repararea maşinilor doar în anumite service-uri şi cu piese after-market, mai ieftine.

CITEŞTE ŞI: RCA 2014, schimbări radicale: Ce se întâmplă dacă faci accident şi ţi se refuză dosarul de daune