De ce a fost eliberat condiţionat Ioan Becali. MOTIVAREA JUDECĂTORILOR

În motivarea de eliberare condiţionată a fostului impresar Ioan Becali, magistraţii arată că acesta a avut o "conduită corespunzătoare în închisoare, a scris trei cărţi, a fost disciplinat şi a participat la programe speciale în arest". Instanţa a admis cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Becali, după ce acesta a executat aproape un an şi opt luni din pedeapsa de şase ani şi patru luni primită în dosarul transferurilor de jucători. Hotărârea nu este definitivă.

04 nov. 2015, 07:44
De ce a fost eliberat condiţionat Ioan Becali. MOTIVAREA JUDECĂTORILOR

Ioan Becali a muncit mult în închisoare şi a acumulat zile de libertate, s-a comportat frumos cu personalul penitenciarului şi cu ceilalţi deţinuţi şi a fost recompendat de 10 ori„, susţin magistraţii în motivarea de eliberare condiţionată a fostului impresar, potrivit b1.ro.

Funcţia de pedeapsă, după zilele de câştig şi lucrările ştiinţifice, a fost îndeplinită şi depăşită cu 11 zile, nu există dovezi că nu s-a îndreptat şi nu ar fi înţeles rolul pedepsei. Condamnatul ştie cum s-a comportat, ştie ce a suferit în acest timp, şi-a acceptat pedeapsa, nu a avut de-a face cu presa, cu televiziunea, deşi a avut nenumărate scrisori pentru a da interviuri„, se arată în motivație.

Ioan Becali a scris şi trei cărţi în închisoare şi nu a refuzat să participe la programe speciale. El a beneficiat şi de două învoiri în penitenciar.

„Vrea să roage pe domnul procuror, aşa cum a participat la judecarea cazului său şi la pedeapsa sa, tot aşa să participe şi la reintegrarea sa în societate”, mai arată magistraţii în Motivarea de eliberare condiţionată a lui Ioan Becali.

Fostul impresar Ioan Becali este încarcerat din martie 2014 în Penitenciarul Poarta Albă.