De ce a venit Traian Băsescu la PMP. Avertisment legat de planurile lui VLADIMIR PUTIN VIDEO

Traian Băsescu a fost, joi, la sediul PMP. Fostul preşedinte a declarat că a venit pentru a-i atenţiona pe liderii partidului în legătură cu o declaraţie "extrem de importantă" a comandantului Forţelor americane în Europa care confirmă ceea ce susţine el de doi ani în ceea ce priveşte planurile lui Vladimir Putin.

05 mart. 2015, 14:24
De ce a venit Traian Băsescu la PMP. Avertisment legat de planurile lui VLADIMIR PUTIN VIDEO

Traian Băsescu a declarat, la plecarea de la sediul PMP, că a venit să îi atentioneze pe cei din conducerea PMP ca joi a fost o declaraţie „extrem de importantă legată de evoluţiile din Europa”.

„Generalul Ben Hodges, comandantul Forţelor americane din Europa, care, sunt convins in urma informaţiilor şi a unei analize a regiunii, a afirmat ce afirm eu de doi ani: ţinta lui Vladimir Putin este legată de gurile Dunării.

Acest lucru venit din partea unu comandant militar nu este de trecut cu vederea. S-a ajuns la aceeasi concluzie care, în analiza mea si a structurilor de securitate romanesti, am tras-o acum 2 ani, iar astazi este confirmată de generalul Hodges, comandantul fortelor americane din Europa. 

Cred ca este un semnal care trebuie tras. I-am rugat pe partenerii din PMP sa aiba in vedere ca nu-i joaca cu situatia de securitate din regiune„, a explicat Băsescu.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu REFUZĂ să vorbească despre Elena Udrea: Este problema judecătorilor

Comandantul trupelor americane din Europa, generalul Ben Hodges, afirma ca Rusia incearca sa detina controlul asupra gurilor Dunarii, ceea ce i-ar oferi o pozitie de forta asupra economiilor sud-est europene, potrivit The Daily Telegraph.

„Sunt sigur ca Putin vrea sa ne distruga Alianta, nu atacand-o, ci divizand-o”, a spus Hodges, intr-un discurs sustinut la Berlin.

De asemenea, el a afirmat ca Rusia are 12.000 de soldati in Ucraina. „Daca nu credeti nici acum ca Rusia este implicata direct in Ucraina, nu veti crede niciodata. Nu vreti sa o credeti”, a subliniat el.