De ce ai nevoie de o campanie SEO?

Servicii SEO: ai auzit despre asta. Stii ce inseamna, cel putin pana la un anumit nivel. Si, probabil, ai fost sfatuit sa integrezi cel putin o campanie SEO in strategia ta de marketing online. Dar, pentru un motiv oarecare, inca nu ai facut acest pas.

22 dec. 2016, 13:59
De ce ai nevoie de o campanie SEO?

Poate ca, inca nu esti sigur la eficacitatea serviciilor SEO sau poate crezi ca e mai bine sa mai amani momentul in care sa investesti intr-o campanie SEO.

De aceea, Cristian Ionita, de la agentia Oblyo Digital, iti ofera cateva sfaturi pertinente pe care sa le iei in considerare inainte de a lua o decizie de a investi intr-o campanie SEO.

1. Este nevoie de timp pentru a se manifesta investitia

Atunci cand este planificata si implementata in mod eficient, rezultatele investitiei intr-o campanie SEO se vor vedea pe termen lung.

Intr-un studiu efectuat de Audience Bloom pe un grup de 357 de marketeri online, 94% din respondenti au declarat ca intentioneaza sa creasca bugetele pentru SEO sau, macar, sa le mentina la acelasi nivel.

O campanie SEO necesita anumite costuri si, uneori, pretul pe care ti-l solicita o agentie SEO pare intimidant.

Insa, nu lasa ca aceste “costuri” sa te induca in eroare si ia in considerare beneficiile pe care le poti obtine pe termen lung de la o campanie SEO:

  • cresterea traficului de cautare pentru audienta tinta

  • vizibilitatea brandului si reputatia

  • optimizarea experientei utilizatorului

Cu cat investesti mai mult intr-o campanie SEO, randamentul investitiei va fi mai mare si acesta se va materializa prin venituri directe in afacerea ta.


2. Suntem in “epoca de aur” pentru SEO

Unele persoane ar putea considera ca „epoca de aur” pentru SEO a fost inainte de algoritmii Panda si Penguin si asta a fost tot.

Din fericire, si acest lucru imi place extrem de mult, ceea ce ofera tehnologia web pe partea de servicii SEO, face ca lumea SEO sa devina din ce in mai umana.

Motoarele de cautare sunt gandite sa fie tot mai eficiente in evaluarea unor lucruri, cum ar fi:

  • calitatea si unicitatea continutului online

  • experienta utilizatorului final in navigarea pe o pagina web

  • intentia pe care o are acesta atunci cand face o cautare

Aceasta inseamna un potential imens de resurse pentru orice campanie SEO si oportunitati pe care nu doresti sa le pierzi.


3. Efectul de compound al campaniei SEO

La inceputul discutiei noastre am facut, indirect, referire la acest lucru.

O campanie SEO ofera rezultate pe partea de recuperare a investitiei (ROI) care se propaga pe termen lung.

In plus, toate acele beneficii enuntate la punctul 1 se multiplica datorita efectului de compound.

Cum se intampla acest lucru?

Pentru fiecare tip de continut pe care il creezi, pentru fiecare link construit si pentru fiecare actiune pe care o ia vizitatorul paginii web, autoritatea si vizibilitatea site-lui tau in cautari este in continua crestere.

In acest fel, vei atrage mai multe recomandari si distribuiri pe retelele sociale, conversii mai bine optimizate, targetarea mai precisa a publicului tinta.

In plus, reputatia si imaginea ta online se vor dezvolta, cu beneficii directe atat pentru afacerea ta, cat si pentru clientii care beneficiaza de produsele si serviciile tale.


4. Nu ai cum sa gresesti

Chiar daca sunt aspecte care, la inceput, te pot intimida, cu o agentie care furnizeaza servicii SEO de calitate, nu ai cum sa gresesti.

Este adevarat, o campanie SEO eficienta si efectiva poate dura intre 3 si 6 luni, functie de obiectivele si tintele pe care ti le-ai stabilit.

Insa, exista posibilitatea de a-ti ajusta campania SEO pe nevoile si cerintele tale si a o incadra in bugetul disponibil.

Monitorizarea unor parametrii cheie, furnizarea de rapoarte analitice si pasi concreti de actiune, sunt doar cateva aspecte care te ajuta sa te simti confortabil si sa detii controlul in cadrul campaniei SEO.

In acest fel, vei obtine o rata pozitiva de recuperare a investitiei in scurt timp, vei avea profit mai mare pe termen lung si vei accesa cu usurinta oportunitatile, pe masura ce acestea apar.


5. Alege servicii SEO de calitate

Ideea este ca, daca ai de gand sa lansezi o campanie SEO, cu cat incepi mai devreme, cu atat este mai bine pentru afacerea ta.

Cu cat astepti mai mult, cu atat iti va fi mai greu sa te decizi sa intri in joc si te poate costa mai mult.

Este vorba despre costurile de oportunitate care pot creste semnificativ de mult daca concurenta ta isi ia avant si daca are deja, in actiune, o strategie SEO cu care sa cucereasca noi teritorii.

De aceea, pentru a avea succes, este esential sa apelezi la o agentie web care ofera servicii SEO de calitate in Bucuresti, cat si in tara.

Calitate probata prin anii de experienta, rezultate masurabile si marturii reale ale clientilor.

Sa mai adaugam pasiunea si energia pozitiva cu care se implica in fiecare proiect de campanie SEO?