De ce ai pofte în timpul sarcinii

Pofta este o senzaţie puternică de a mânca imediat un anumit aliment sau fel de mâncare. Când e vorba de pofta în sarcină, lucrurile sunt însă mai complicate.

RomaniaTV.net
30 ian. 2014, 13:15
De ce ai pofte în timpul sarcinii

Cand ti-e pofta de ceva, nu-ti poti controla emotiile si reactionezi ca si cum viata ta ar depinde de acel lucru. Chiar daca pe sotul tau nu-l deranjeaza ca mananci o ciocolata intreaga pe zi, asta nu inseamna ca va privi lucrurile la fel de relaxat daca il trimiti in miez de noapte dupa curcan in aspic. Iar daca plangi ca s-au terminat tartele cu fructe, e si mai grav…

10 alimente care nu trebuie sa lipseasca din dieta gravidei

Da vina pe hormoni

Sarcina determina transformari hormonale care ar putea fi cauza acestor pofte. Ele pot fi urmari ale unor necesitati reale ale organismului tau, foarte solicitat in aceasta perioada.

Meniul ideal al gravidei

Este vorba de niste semnale transmise creierului pentru a evita carentele. Pe langa transformarile hormonale, exista modificari si la nivelul sucului gastric. Acesta devine mai putin acid si de aceea organismul cere anumite alimente pentru a echilibra pH-ul. Asa s-ar explica pofta de muraturi.

Mai multe despre poftele in sarcina, pe mami.ro.