De ce ar trebui sa mănânci o banană în fiecare zi

Dupa ce o sa citesti acest articol o sa-ti reconsideri cu siguranta parerea fata de banane. Bogate in vitamine si minerale, bananele regleaza tensiunea arteriala, ridica moralul, imbunatatesc capacitatea intelectuala, te ajuta in caz de mahmureala sau daca vrei sa te lasi de fumat. Bananele nu doar vindeca, ci si previn multe afectiuni, datorita continutului de vitamina A, B, C, E, calciu, potasiu, acid folic, magneziu, crom, sodiu, fosfor si fier. Iata de ce ar trebui sa mananci o banana in fiecare zi.

03 iun. 2014, 07:09
De ce ar trebui sa mănânci o banană în fiecare zi

Banana, motor de energie

Bananele contin trei zaharuri naturale: sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. O banana iti furnizeaza instantaneu o crestere substantiala a energiei. Potrivit cercetarilor, doua banane ofera energie pentru 90 de minute de efort sustinut. Nu e de mirare ca bananele fac parte din fructele preferate ale atletilor.

Potrivit unui studiu recent, persoanele depresive s-au simtit mai bine dupa ce au mancat o banana. Asta pentru ca banana contine triptofan, o proteina pe care corpul uman o transforma in serotonina, care te relaxeaza, iti imbunatateste moralul si da, te face mai fericit.

Banana in sindromul premenstrual

Uita de pastile, atunci cand suferi de sindrom premenstrual. Mananca o banana care, datorita continutului de vitamina B6 va ridica nivelul glucozei din sange, ceea ce iti va ridica moralul.

Banana amelioreaza anemia

Bogata in fier, banana stimuleaza productia de hemoglobina din sange. Astfel, consumarea bananelor este indicata anemicilor.

Banana regleaza tensiunea arteriala

Conform cercetatorilor, continutul bogat de potasiu al bananelor joaca un rol mai important in stabilizarea tensiunii arteriale decat restrictia consumului de sare, avand si atuul unui aport generos de magneziu, minerala care mentine constanta presiunea sangelui. Autoritatea americana pentru Hrana si Medicamente a permis producatorilor de banane sa sustina ca bananele reduc riscurile de tensiune arteriala si atac cerebral.

Bananele imbunatatesc capacitatea intelectuala

Un studiu facut pe 200 de studenti britanici a aratat ca o banana mancata la fiecare dintre cele trei mese ale zilei, in perioada examenelor, le-a imbunatatit capacitatea intelectuala. Datorita potasiului continut, bananele i-au ajutat pe studenti sa invete mai bine si mai repede.

Bananele nu constipa

Bananele nu constipa, ci sunt diuretice, pentru ca sunt bogate in fibre. Consumul regulat de banane imbunatateste tranzitul intestinal, fara sa fie nevoie sa apelezi la laxative.

Bananele indeparteaza mahmureala

Citeşte mai multe pe curademiere.ro