De ce ating POLIŢIŞTII unul dintre FARURILE maşinii când te opresc în TRAFIC. Motivul te va SURPRINDE

Şoferilor li s-a întâmplat, măcar o dată, să fie trași pe dreapta de către poliție. Pentru a face lucrurile și mai incomode, polițiștii au anumite acțiuni de rutină, care ne pot călca pe nervi.

21 mai 2017, 05:42
De ce ating POLIŢIŞTII unul dintre FARURILE maşinii când te opresc în TRAFIC. Motivul te va SURPRINDE

Un tic al poliţiştilor este atingerea unui far din spatele mașinii. Motivul pentru care fac acest lucru nu este cunoscut de prea mulți șoferi. Dacă ești unul dintre ei, citește în continuare pentru a afla ce urmăresc polițiștii atunci când fac acest lucru.

Ritualul de atingere a farului are legătură cu trecutul poliției rutiere. Înainte de inventarea camerelor de supraveghere, polițiștii erau destul de șireți cu această tactică. Nu trebuie să te îngrijorezi, nu este vorba despre ilegalități, ci, mai degrabă, cu prevenirea unor infracțiuni. Știm cu toții că nu este un lucru neobișnuit ca șoferii să ascundă armele sau drogurile imediat ce aceștia au fost opriți de către poliție. Atingând lămpile din spate, agenții aveau avantajul de a surprinde infractorii înainte ca aceștia să apuce să ascundă obiectele ilegale.

Un alt motiv, chiar mai interesant, este acela că prin această tactică organele de poliție își lăsau amprentele pe mașina respectivă. Dacă stai puțin să analizezi situația, acest ritual este chiar ingenios pentru că în cazul în care șoferul ar ataca polițistul, amprentele celui din urmă ar rămâne pe mașină.

Probabil că foarte mult persoane încă mai cred că agenții de poliție fac acest lucru pentru a verifica dacă farurile funcționează corespunzător, dar se pare că am subestimat capacitățile polițiștilor o perioadă lungă de timp.