De ce dau câinii din picior atunci când sunt scărpinaţi pe burtă VIDEO

Nu te-ai întrebat niciodată de ce dă câinele din picior când îl scarpini pe burtă? Ei bine iată că cineva s-a gândit să studieze şi această problemă. Iar acea parte a corpului căţelului care declanşează această reacţie de necontrolat se a primit şi un nume: punctul dulce.

RomaniaTV.net
26 feb. 2015, 08:32
De ce dau câinii din picior atunci când sunt scărpinaţi pe burtă VIDEO

Cine îşi iubeşte căţelul ştie exact unde să-l scarpine că obţină respectiva reacţie, care de multe ori, pentru iubitorii de animale este destul de amuzantă.

De ce dă câinele din picior când îl scarpini pe burtă? În realitate este o reacţie de autoapărare, un reflex de scărpinare care există pentru a-l ajuta pe câine să ţină departe insectele periculoase sau iritante. Este un gest reflex care îl ajută pe câine să scape de invazia insectelor care ar putea să-l îmbolnăvească, scrie Click.ro.

Citeşte şi Reacţia HILARĂ a unui CĂŢELUŞ după ce stăpâna sa a fost plecată timp de CINCI ZILE VIDEO

Unele porţiuni din pielea animalelor sunt înţesate de nervi senzoriali conectaţi la măduva spinării. Când simt o scărpinătură sau o gâdilitură nervii trimit un semnal urgent la şira spinării pe care aceasta îl interpretează ca potenţial pericol şi care transmite semnal de scărpinat piciorului.