De ce e GREŞIT să pui mâna dreaptă la gură când tuşeşti

Există multe reguli de politețe care pot fi neglijate, dar nu acestea șase, iar cel mai interesant la ele este că foarte puțină lume știe că există.

13 feb. 2018, 15:42
De ce e GREŞIT să pui mâna dreaptă la gură când tuşeşti

Evită să faci astfel de greșeli, ca să faci o impresie mai bună.

1. Să lași o femeie să intre prima în lift

Dacă un bărbat are impresia că a lăsa o femeie să intre prima în lift este ceva normal, acesta se înșală. Lifturile sunt destul de periculoase, deci un bărbat ar trebui să intre primul, pentru a se asigura că totul este în regulă, iar persoana care este mai aproape de ușă ar trebui să iasă prima, indiferent de sex.

2. Să spui „noroc

Când ești cu prietenii și familia este în regulă să zici „noroc” dacă strănută cineva, dar în alte situații ar trebui să te prefaci că nu s-a întâmplat nimic. Uneori, poți oferi persoanei în cauză un șervețel, dar cam la acest gest se limitează politețea.

3. Să pui mâna dreaptă la gură când tușești 

Mâna dreaptă este cea socială, pentru că o folosești când dai mâna cu cineva sau saluți. Dacă înainte de așa ceva strănuți sau tușești, poți transmite celuilalt bacteriile tale.

4. Să dai piperul mai departe fără sare

Să pasezi mai departe doar una dintre solnițe este nepoliticos, regulile de politețe spun că pur și simplu nu poți face acest lucru. Nu uita, așadar, să întinzi mai departe ambele recipiente, chiar dacă ți s-a cerut doar sarea.

5. Să amesteci zahărul în ceașcă în sensul acelor de ceasornic

Citeşte mai multe pe feminis.ro