De ce e mierea cel mai recomandat aliment

Nutriționiștii sunt de acord că mierea deține supremația față de alte alimente. Ea poate fi inclusă în alimentația zilnic, dar poate fi folosită pe piele și păr. Dar știai că îți poți prepara o băutură pe bază de miere?

12 sept. 2017, 08:34
De ce e mierea cel mai recomandat aliment

Iată care sunt beneficiile asupra sănătății ale băuturii pe bază de miere:

Reușești să slăbești

100 de grame de miere conține 305 calorii. Așadar, o lingură de miere poate funcționa în scopul atingerii obiectivelor de pierdere în greutate. În plus, mierea este o sursă de zahăr natural și previne pofta de dulce. 

Stimulează digestia

Mierea este considerată cea mai bună pentru sistemul digestiv, deoarece conține proprietăți antiseptice și antibacteriene, care ameliorează simptomele afecțiunilor digestive. Este recomandat să o bei dimineața, pe stomacul gol.

Întărește imunitatea

Mierea este bogată în enzime, vitamine și minerale, care joacă un rol în protejarea sistemului imunitar de bacterii dăunătoare. În plus, este sursă bogată de antioxidanți, vindecând pielea din interior. Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii ale consumului de miere cu apă în fiecare zi.

Combate alergiile

Mierea are proprietăți antibacteriene, împiedicând astfel ca organismul să devină vulnerabil la alergii și infecții.

Crește nivelul de energie

Apa cu miere oferă un impuls instantaneu asupra energiei. După ce vei începe să bei apă cu miere te vei simți revigorată pentru tot restul zilei. 

Menține inimă sănătoasă

Această băutură previne bolile cardiovasculare, crescând în același timp nivelul de colesterol bun. Timp de o lună, bea apă cu miere în fiecare dimineață. 

Remedii naturale pentru alergii