DE CE e recomandat să faci SEX de patru ori pe săptămână

Sexul are nenumărate beneficii, despre care cu siguranţă ştii deja. O viaţă sexuală activă are o serie de avantaje, atât fizice, cât şi psihice. Prin urmare, persoanele care sunt satisfăcuţi în pat sunt mai fericiţi, mai sănătoşi şi au performanţe profesionale mai mari.

24 ian. 2015, 17:39
DE CE e recomandat să faci SEX de patru ori pe săptămână

Potrivit specialiştilor, pentru sănătate şi stisfacţie deplină este bine să faci sex de patru ori pe săptămână. Află mai jos de ce:

Veţi fi mai fericiţi!

În urma fiecărui act sexual, urmat de orgasm se eliberează ocitocina, un hormon care aduce fericire. Astfel că viaţa sexuală activă influenţează semnificativ starea emoţională.

O inimă sănătoasă

Actul sexual are o influenţă benefică asupra inimii, astfel că dacă faci sex minim de trei ori pe saptămână, cel puţin 20 de minute, vei reduce la jumătate a riscului unei boli de inimă sau a unui infarct.

Ai succes

Satifacţia sexuală aduce armonie în suflet, inspiraţie şi energie, iar acest lucru garantează un succes pe plan profesional.

Un ten mai curat

E demonstrat deja că sexul este cel mai bun tratament pentru ten. Studiile arată că cei  care fac dragoste de trei ori pe săptămână arată cu 4-7 ani mai tineri decât cei care se mulţumesc cu mai puţin sau deloc.

Creşte imunitatea

Veţi deveni mai puternici imunitar dacă faceţi sex de 2-3 ori pe săptămână, asta pentru că va creşte cu 30 % nivelul unui anticorp numit imunoglobulin A.

Scade stresul

Te scapă de depresie şi te face mai calm(ă), din motiv că actul sexual produce dopamină, care anihilează hormonii de stres. Potrivit specialiştilor  20 de minute de sex substituie două ore de relaxare.

Reduce riscul de cancer la sân şi la prostată

Cercetătorii au constatat că femeile care au suferit de cancer de sân şi care au relaţii sexuale frecvente se refac mai rapid decât celelalte. Bărbaţii tineri pot reduce riscul de a face cancer de prostată cu o treime dacă ejaculează mai mult de cinci ori pe săptămână.