De ce este bine să mănânci SALATĂ VERDE pe stomacul gol

Datorită conţinutului său bogat în minerale şi în vitamine, salata verde revigorează organismul. De asemenea, elimină stările de depresie, de stres şi ajută în buna funcţionare a ficatului. Totodată, conţinutul de vitamina C întăreşte sistemului imunitar, înlătură stările de anemie, luptând cu succes împotriva asteniei.

11 mart. 2015, 16:52
De ce este bine să mănânci SALATĂ VERDE pe stomacul gol

Cantitatea de salata verde consumata zilnic trebuie sa fie de minimum 150 grame, pe stomacul gol, inainte de fiecare masa. Salata trebuie asezonata numai cu ingrediente naturale: ulei de masline presat la rece, otet natural de mere sau suc de lamaie proaspat stors, si foarte putina sare, scrie doctorulzilei.ro.

Ideal este sa consumam salata la maximum un sfert de ora de la preparare, pentru ca altfel principiile sale active se deterioreaza. Nu trebuie sa se consume in paralel alimente care sa impovareze organismul cu toxine, cum ar fi carnea, prajelile, produsele de patiserie ori cu aditivi sintetici. Inlocuiti-le cu orez integral, paste fainoase, fulgi de ovaz, de grau sau de porumb.

Citeşte şi Salata verde te ajută să pierzi în greutate. Slăbeşte fără efort 7 kilograme în doar 11 zile

Consumata cate 500 g pe zi, portionate inaintea meselor si dupa desert, duce la scaderea in greutate. Slabira este palpabila, verificata cu cantarul, dupa numai o saptamana de regim. Si in acest caz, abuzul este nociv. Specialistii au constatat ca excesul de salata verde, depasirea dozelor indicate mai sus sau consumarea indelungata a salatei, fara perioade de pauza, poate provoca ameteli si dureri ale globilor oculari. In asemenea cazuri, regimul cu salata trebuie intrerupt si reluat dupa cel putin doua luni.

Beneficiilor frunzelor de salata verde

Substantele continute de salata stimuleaza si dreneaza ficatul, intensifica tranzitul intestinal, curata vasele de sange si regleaza activitatea glandelor endocrine. Sarurile de iod previn si combat reumatismul, producand si un efect antisclerotic, daca este consumata sistematic.

Sarurile de magneziu, constituie un stimulent al celulelor, intarzie imbatrinirea si combat cancerul glandei tiroide, cu rol deosebit de important pentru persoanele varstnice. Sarurile de zinc, prezente in frunzele de salata, au efect benefic in formarea globulelor rosii, asupra glandelor genitale, a hipofizei si a pancreasului.

Citeşte şi Salata care combate cancerul de colon