De ce este kiwi un fruct-minune

De regulă, punem kiwi în salatele de fructe şi rareori îl mâncăm şi separat. Însă, proprietăţile excepţionale pe care le are ar trebui să ne determine să mâncăm kiwi zilnic, căci este, într-adevăr, un fruct-minune.

03 apr. 2014, 05:44
De ce este kiwi un fruct-minune

Kiwi abunda in vitamina C si are puternice proprietati antioxidante, care contribuie la buna functionare a sistemului imunitar si inlesnesc protectia si repararea celulelor. Este bogat in fibre si in potasiu, motiv pentru care este de mare ajutor pentru a pastra sanatatea inimii si a aparatului respirator. De altfel, cercetatorii au descoperit ca kiwi poate ajuta la tratarea copiilor cu probleme respiratorii, cum este astmul sau bronsita asmatiforma. Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care kiwi isi merita locul in randul fructelor-minune!

Dar kiwi mai contribuie la un aspect esential al vietii omului: la somn. Suferi de tulburari de somn? Adormi greu? Sau poate te trezesti fara motiv in timpul noptii si ti-e greu sa adormi la lor? Daca mananci doua fructe kiwi cu o ora inainte sa te culci calitatea somnului tau va fi imbunatatita. Cum? Nu te vei mai trezi noaptea, iar somnul iti va fi mai linistit, asadar mai odihnitor.

Citeşte mai mult pe lyla.ro

Citeşte şi Cum să mănânci cinci porţii de fructe sau legume pe zi