DE CE este riscant să îţi cumperi maşină second hand în luna decembrie

Achiziția unei mașini la mâna a doua în luna decembrie poate fi mai riscantă decât în alte luni, în contextul euforiei sărbătorilor și a grabei cumpărătorilor, dar aceștia pot găsi oferte bune, în condițiile în care dealerii vor să termine anul cu mai puține mașini pe stoc și cu mai mulți bani în conturi, potrivit unei analize publicate luni de InspectorAuto.ro, un instrument de verificare a istoricului mașinilor.

12 dec. 2016, 10:07
DE CE este riscant să îţi cumperi maşină second hand în luna decembrie

În lunile decembrie din ultimii ani, vânzările de mașini rulate au fost cu până la 25% mai mari față de luna ianuarie a anului imediat următor, pe fondul existenței unei cereri mari, dar și a dorinței dealerilor de a intra în noul an cu un stoc mai redus de automobile, scrie News.ro.

„Asta înseamnă că există cerere foarte mare în decembrie și de aici problemele: se poate ajunge la o criză de mașini bune, oneste, care chiar merită cumpărate. Un cumpărător grăbit poate cădea foarte ușor pradă unui vânzător mai puțin onest”, a declarat fondatorul InspectorAuto.ro, Mihai Cune, citat în comunicat.

Persoanele fizice sau juridice vor să vândă rapid pentru a face rost de bani pe final de an, iar cumpărătorii decid achiziția unei mașini fie pentru că era un obiectiv personal din acel an, fie că este vorba despre un cadou sau o reglare a balanței contabile pe anul care tocmai se încheie, consideră compania.

Fondatorul InspectorAuto.ro consideră că dealerii cunoscuți, mari și cu vechime în piață, prezintă mai multă încredere decât samsarii.

„Atenție mare la dealerii obscuri, samsarii deghizați! Mașinile cu adevărat bune se găsesc în general la dealerii de mașini rulate respectabili, cunoscuți, chiar dacă din punctul de vedere al costului mașina va fi mai scumpă. Chiar și în cazul dealerilor considerați de încredere cumpărătorii trebuie să fie atenți. Verificarea istoricului mașinii online și inspectarea fizică sunt obligatorii și în acest caz”, a avertizat Cune.