De ce familia lui Michael Schumacher ţine secretă starea de sănătate a fostului campion

Despre starea de sănătate a multiplului campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, se știu puține, la 4 ani de la accidentul de ski, familia fostului pilot insistând să țină secret situația acestuia.

RomaniaTV.net
01 ian. 2018, 14:34
De ce familia lui Michael Schumacher ţine secretă starea de sănătate a fostului campion

Cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1 este tratat în locuința familiei sale din Elveția, sunt singurele informaţii date publicităţii. Cu toate acestea, fanii campionului insistă să știe detalii iar faptul că informațiile nu sunt publice sporesc apetitul pentru ele.

Ultimul anunț oficial a fost făcut acum mai bine de un an, când avocatul familiei a dat în judecată o revista care susținea că Schumacher poate să meargă, aminteşte ziarul L’Equipe.

Publicația franceză s-a întrebat de ce familia fostului pilot insistă să țină secret starea acestuia.

„Starea de sănătate a lui Michael nu este o problemă publică”, a spus reprezentanta acestuia.

„A fost o profesie publică, așa că sunt avantaje, dar și dezavantaje. Iar fanii lui vor să știe dacă se simte mai bine sau dacă este rău”, scrie L’Equipe.

Familia germanului face orice ca să blocheze orice fel de informație despre condiția pilotului. Jurnaliștii prezenți la o cursa F3 la care a participat fiul lui Michael, Mick, au fost instruiți de mai multe ori să nu pună nicio întrebare legată de tatăl tânărului pilot.

la sfârşitul anului trecut, Jean Todt, fostul șef de la Ferrari, a vorbit în cadrul festivității de includere a lui Michael Schumacher în „Hall of Fame” al Formulei 1, despre starea de sănătate a fostului pilot.

„Ne e dor de Michael. E acolo, încă se luptă. Sunt fericit că e Sabine aici, pentru afacerile familiei. Am vrut să vină fiul său, Mick, dar e în Spania pentru niște teste, iar soția Corinna e în SUA. Lupta e în desfășurare. Michael e o persoană specială, e foarte special pentru motorsport. E special pentru mine, e un prieten”, a spus Jean Todt.