De ce joacă românii la „păcănele”

Cei mai mulţi dintre participanţii la jocurile de noroc tip slot-machines spun că o fac pentru distracţie.

RomaniaTV.net
02 ian. 2014, 10:34
De ce joacă românii la „păcănele”

Trei la sută dintre români participă la jocurile de tip slot-machines, iar aceştia asociază sloturile cu beneficii precum socializare, distracţie, relaxare, plăcerea jocului şi câştig, se arată într-un studiu efectuat de Gfk România, la iniţiativa Asociaţiei Romslot. Conform statisticilor internaţionale, numărul participanţilor la joc în alte ţări europene este de peste patru ori mai mare, în Marea Britanie de exemplu, 13 la sută din populaţie participând la jocurile de sloturi.

Cât de des joacă românii la aparate

Potrivit cercetării realizate de GfK Romania, 3 la sută dintre români merg la păcănele şi doar 1 la sută o fac săptămânal. Comparativ, la LOTO joacă în jur de 20 la sută, cu o incidenţă săptămânală de 5 la sută, în timp ce la pariuri sportive joacă în jur de 6 la sută, procentul celor care participă săptămânal ridicându-se la 3 la sută. Cercetarea a relevat şi că, la nivel naţional, participă la joc, la aparate mecanice 6 la sută dintre bărbaţi şi 1 la sută dintre femei. Din punct de vedere al mediului de provenienţă al participantului la joc, sloturile sunt preferate de 4 la sută din populaţia mediului urban şi 2 la sută din populaţia mediului rural. Studiul a arătat şi faptul ca 6 la sută dintre românii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 34 de ani şi 1 la sută din populaţia de peste 35 de ani au participat la jocuri de sloturi.

Profilul jucătorului la sloturi

Conform studiului, jucătorii de sloturi sunt într-o proporție de 92 la sută bărbați și au o vârstă medie de 29 de ani. Numărul mediu de persoane din gospodăria participanților la joc este de 3, 60 la sută dintre aceștia lucrează full – time, 65 la sută sunt necăsătoriți, 84 la sută au internet în gospodărie și 74 la sută nu au niciun copil în întreţinere. De asemenea, venitul personal mediu lunar al participantului la jocurile de sloturi este de 1274 lei.

Rezultatele sunt cu atât mai importante cu cât ele oferă o imagine clară, analitică şi reprezentativă la nivel naţional asupra pieţei jocurilor de noroc din România şi mai exact asupra jocurilor de sloturi”, a declarat Dan Iliovici, Director Executiv Romslot.