De ce l-a eliberat din funcţie KLAUS IOHANNIS pe George Scutaru: „S-a descoperit ceva NASOL?”

Klaus Iohannis l-a eliberat din funcţie pe consilierul său prezidenţial, George Scutaru, fără prea multe explicaţii, deşi acesta ocupa o funcţie extrem de importantă în Administraţia Prezidenţială. Jurnalistul Ion Cristoiu se întreabă dacă nu cumva "s-a descoperit ceva nasol în trecutul lui George Scutaru cu prilejul verificărilor pentru numirea ca director la SIE". 

08 mart. 2015, 10:07
De ce l-a eliberat din funcţie KLAUS IOHANNIS pe George Scutaru: „S-a descoperit ceva NASOL?”

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcţia de consilier prezidenţial pentru securitate naţională a lui Adrian-George Scutaru şi înlocuirea lui cu Ion Oprişor, care deţinea funcţia de consilier de stat la Secretariatul CSAT.

Jurnalistul Ion Cristoiu reclamă, pe blogul său, „secretoșenia de tip Iosif Vissarionovici Stalin” din spatele eliberării din funcţie a lui George Scutaru.

După misterul numit demisia lui George Maior, iată un alt mister al unei administrații prezidențiale care refuză minima transparență democratică într-o țară membră a Uniunii Europene: Eliberarea lui George Scutaru din funcția de consilier prezidențial.

(…) Ce aflăm noi, Populimea, din acest Comunicat? Că președintele Klaus Iohannis a semnat eliberarea din funcție a lui George Scutaru. Eliberare din funcție înseamnă demisie sau demitere. La insistențele presei, purtătoarea de cuvînt sau, mai degrabă, purtătoarea de mormăieli a Cotroceniului, a catadicsit să transmită scurt, ca un hai sictir: „George Scutaru a demisionat din motive personale. Misterul devine și mai adînc.„, scrie Cristoiu.

CITEŞTE ŞI George Scutaru, unul dintre favoriţii la şefia SIE, eliberat de Iohannis din funcţia de consilier prezidenţial

Jurnalistul se întreabă ce motive personale putea avea George Scutaru ca să renunțe la un post important la Cotroceni – al doilea după șeful Administrație prezidențiale –”rămînînd practic pe drumuri, dat fiind că și-a pierdut postul de parlamentar”.

„Înseamnă că, la fel ca și în cazul lui George Maior, lui George Scutaru i s-a cerut să demisioneze. Misterul devine și mai adînc.

George Scutaru a fost adus la Cotroceni, în această funcție importantă de chiar Klaus Iohannis.  Ce Dumnezeu a putut face George Scutaru în doar două luni pentru ca să i se ceară demisia la două luni de la instalarea în funcție?

Printr-un alt decret, concomitent cu eliberarea din funcție a lui George Scutaru, în locul lui a fost numit Ion Oprișor. Ion Oprișor putea fi numit consilier din 22 decembrie 2014, deoarece era acolo de pe vremea lui Traian Băsescu.

Dacă lui George Scutaru i s-a cerut demisia, pentru că președintele și-a dat seama că nu e bun pe funcția asta, nu era musai să i se găsească un înlocuitor pe loc. Înseamnă că numirea lui Ion Oprișor a avut menirea de a închide cît mai repede subiectul. Dacă locul era liber, s-ar fi creat premisele pentru a lungi discuția.

Toate datele converg către o demisie forțată a lui George Scutaru în urma unei descoperiri de ultimă oră în legătură cu biografia sa. 

Nu-i exclus ca George Scutaru să fi fost supus, pentru posibila numire ca director al SIE, unor verificări mult mai drastice, poate chiar cu sprijinul partenerilor americani, decît cele cerute de funcția de consilier.
Și cu acest prilej, să i se descopere în biografie ceva care-l face incompatibil chiar cu funcția de consilier la Cotroceni.”, mai scrie Cristoiu.